В престъпна небрежност обвинява лекарите бащата на 4-годишната Селин, която

...
В престъпна небрежност обвинява лекарите бащата на 4-годишната Селин, която
Коментари Харесай

Бащата на починалото в Кьолн дете: Съветваха ни да пие повече вода

В незаконна немарливост упреква лекарите бащата на 4-годишната Селин, която умря в клиника в Кьолн. Смъртта на детето подвигна 800 българи на митинг в немския град.

Нурджан Сашов описа пред bTV, че момичето, което е родено в осмия месец, непрестанно е боледувало, само че персоналната лекарка по този начин и не му пуснала цялостни проучвания. На последния обзор – на 14 декември, Селин още веднъж кашляла, само че от това не произтекло нищо.

На 22 декември детето вдигнало над 39 градуса температура, отишли в незабавния център. Отново не пуснали проучвания. „ Алес окей! ” – това са единствените им думи ”, описа Нурджан. Лекарите им споделили да дадат на детето нурофен или, в случай че нямат… да усилят приема на вода.

Селин за малко се подобрила, след което на Коледа последвало ново утежняване. Тогава към този момент лекарите оповестили, че момичето е в сериозно положение и е нужна незабавна интервенция – разкрили тежка белодробна зараза.

Пратили фамилията в друга болница: „ Там честваха, пред стаята имаше маса със сладки, вино ”. В последна сметка Селин умряла. „ Когато дойдохме в сериозно положение, нямаше по какъв начин да не ни извърнат внимание, само че какъв беше смисълът, когато нищо не можаха да създадат?! ”, попита Нурджан.

Той от 12 години живее в Германия, музикант е, фамилията му е здравно обезпечено. Има общо три деца, от които най-малкото е момче и също има съществени белодробни проблеми и, съгласно него, системата и в този случай слага детето в риск: „ Не му дават лекарства, с цел да се пребори самичък с бронхита… Каква е тази система тук – по какъв начин дете 3-месечно да се бори с бронхит?! ”.

Стотици българи и съпричастни с тъгата на фамилията германци излязоха на митинг. Нурджан уточни, че единствено поради работния ден не са били хиляди. „ Те тук ни вземат за животни пред себе си, те са доста огромни нацисти. Гледат по най-бързия метод да ни махнат от очите си. Виждат ни като врагове, а не виждат, че цялата работа им я вършим ние, българите и румънците имигранти ”, безапелационен беше почерненият татко.

След аутопсията на Селин ще има нов митинг. А Нурджан ще съди болничното заведение и лекарите, които счита за виновни за гибелта на своята щерка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР