В преследване на целта си до 2025 година половината от

...
В преследване на целта си до 2025 година половината от
Коментари Харесай

Mercedes EQS предлага електрическото бъдеще днес

В гонене на задачата си до 2025 година половината от продаваните нови коли да са на ток Mercedes към този момент стартира 6 електрически модели единствено в класа на пътническите коли. Най-впечатляващият измежду тях несъмнено е EQS - първата първокласна лимузина на ток в света. Качен на новата платформа за електрически автомобили на Mercedes, която ще се употребява от още четири модела в идващите години, EQS предлага комфорта, лукса и удобствата на емблематичната S-класа в комбиниране с неповторими за промишлеността софтуерни решения и нулеви нездравословни излъчвания.

Дългата 5.21 м електрическа лимузина има характерен дизайн, зависещ на аеродинамиката, предлага удобен транспорт на до петима пасажери, голям багажник с минимална съдържимост 610 литра и пробег до 741 километра.
В пет версии
Моделът се предлага в пет версии. Базовият модел е с означението EQS 350. Той употребява електромотор с мощ 292 конски сили, задвижващ задните колела, и батерия с потенциал съвсем 91 киловатчаса. Версията EQS 450+ е със задно предаване и 333 конски сили мощ, а EQS 580 4MATIC+ предлага двойно задвижване и 523 к.с.

На върха в гамата е доработеното от AMG осъществяване EQS 53 4MATIC+ - с два задвижващи моста, 658 к.с., подсилени спирачки и режим на шофиране със суперспортни настройки. Изпълнението Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ може да се поръча и с пакета AMG Dynamic Plus, увеличаващ мощността до 761 к.с. Най-мощната версия на електрическата лимузина спринтира от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, до момента в който с помощта на батериите си с потенциал близо 108 кв/ч запасът от ход на EQS 450+ е най-големият предлаган от сериен автомобил все още.
Реклама
Друга неповторима характерност на модела са завиващите до 10 градуса задни колела, като това огромно отклоняване разрешава радиусът на противоположен завой да е феноменалните за автомобил с тези размери и междуосие 11.5 метра, или колкото на по-къс с към 40 см модел.
Цялата информация пред погледа на лидера
Впечатляващ е и опционалният Head-up-Display, който има повърхност като на тв приемник с размер на екрана 77 инча. Освен че предлага обилие от информация, технологията на добавена действителност разрешава напътствията от навигацията да вземем за пример да се наслагват непосредствено върху пътя и заобикалящата среда. С цел най-малко разпръскване при шофиране с изключение на с глас редица функционалности могат да се ръководят с придвижване на ръката.

Не по-малко забавно е цифровото приборно табло, което употребява 12.3-инчов екран. То предлага разнообразни визии, с акцент върху разнообразни данни, свързани с пътуването, и голям размер от информация едновременно.

Сред неповторимите улеснения за пасажера до водача е опционалният трети екран с размер 12.3 инча изображение, който се задейства, когато на седалката има човек. През него пасажерът може да си прави всички настройки, както и от централния екран, само че по-удобно и без да пречи на лидера.
Реклама
Комбинацията от три екрана е кръстена от Mercedes Hyperscreen. С размера от 1.42 метра това е най-големият екран, присъстващ в сериен модел на марката. Прави усещане интеграцията на екраните в една обща повърхнина - решение, което е по едно и също време стилно и функционално и обезпечава достъп до всички функционалности когато и да е. Системата MBUX Hyperscreen се самообучава, като с течение на времето на началния екран намират място настройките на функционалностите, които лидерът употребява най-често. Разбира се, подредбата предстои и на персонализация.
Ново равнище на самостоятелност
Една от най-иновативните системи в EQS е асистентът за шофиране Drive Pilot. Той предлага равнище на самостоятелност три, като без интервенция на лидера може да поддържа заложената скорост, форсира, понижава, стопира и потегля съгласно държанието на транспортните средства към него и да следва извивките на пътя. При придвижване с до 60 км/ч това ще е допустимо без ограничаване във времето сега, в който законът разреши самостоятелно придвижване. Дори и в този момент обаче това е голямо облекчение за лидера във всяка обстановка и изключително при напредване в запушване.

Още все още колата е подготвена и независимо да се паркира и отпаркира, без в нея да има лидер (ниво 4 на самостоятелно шофиране), само че за задачата е нужно основаване на нужната инфраструктура, каквато сега има единствено на специфичен паркинг на летището в Щутгарт, Германия. Така или другояче обаче и в този момент EQS паркира независимо без намесата на лидера, който единствено би трябвало да сложи начало и завършек на процеса.
Като в бизнес джет
Извън софтуерните чудеса EQS предлага извънреден комфорт за всички пасажери на борда. Седалките разполагат с затопляне, изстудяване и няколко стратегии за масаж, като задните могат да бъдат и вид кресла с преносима долна част като в първа класа на самолетите или в поръчковите бизнес джетове. Лимузината предлага и няколко стратегии, които комбинират музика, аромати, осветяване и масаж за разнообразни нужни - релаксиране, тонизиране и така нататък
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Войната в Украйна 3 Транспорт 1 Транспорт 2 Данъци и обезпечаване 3 Свят 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Здравеопазване Реклама
Возещите се откъм гърба също имат опция да трансформират редица настройки по колата през преносим таблет, който може да се сложи в подлакътника на задните седалки. В допълнение - пространството пред коленете е измежду най-щедрите в сегмента на примиум лимузините.

Част от опционалното съоръжение е озвучителна система Burmester с 15 високоговорителя и 710 вата мощ. Тази разполага и със система за компенсиране на шума, тъй че качеството на възпроизвежданата музика да не се трансформира от звуците от околната среда. Тя по този начин или другояче обаче има малко работа, защото в електрическата лимузина е извънредно безшумно без значение от скоростта.

Освен, несъмнено, в случай че лидерът не желае да чува реакциите на автомобила при настъпването на педала на газта. За по-естествено чувство при ускоряване се оферират три разнообразни озвучавания, кръстени Silver Waves, Vivid Flux и демонстриращия мощност Roaring Pulse.

Съвсем скоро моделът ще може да се поръча и с порти с електрическо задвижване. Тогава колата автоматизирано ще отваря вратата на лидера, когато той се приближи на по-малко от 1.5 метра. Ще има и опция за отваряне на задните порти от отдалеченост. Към момента EQS към този момент предлага системата за отбрана на пасажерите при слизане, която алармира, в случай че отварянето на вратите не е безвредно.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама По-чист въздух от този на открито
Вентилационната система се предлага с HEPA филтър, който употребява деен въглен за пречистване на микрочастици, пъстър прашец, серен диоксид, азотни оксиди и други замърсявания, тъй че въздухът в салона да е в пъти по-чист от този на околната среда.

Благодарение на въздушното окачване EQS може да вози извънредно удобно или пък да седи на пътя като състезателен автомобил. Всички настройки, свързани с шофирането - волан, окачване, асистиращи системи и по този начин нататък, се трансформират според от определения режим на шофиране - удобен, състезателен, екологичен и самостоятелен, който разрешава композиция от настройки по личните желания.

Благодарение на ниския център на тежестта поради батериите в пода EQS е извънредно постоянен автомобил, изключително на път със завои. Удоволствието от шофирането е извънредно, като при състезателен модел, а най-хубавото е, че единствено с натискане на бутон колата си връща комфорта на премиум лимузина.
Превръща нощта в ден
Mercedes ЕQS разполага и с впечатляващи фарове, които безусловно трансформира нощта в ден. Те употребяват 1.3 милиона микроогледала, които обезпечават точно контролиране на светлинния поток, тъй че лидерът да вижда прелестно, без да заслепява останалите участници в придвижването. Осветителната система разрешава на асфалта пред колата да се проектират графични изображения, които предизвестяват лидера за приближаването на рисков сектор да вземем за пример - изображения върху асфалта (спомагателни линии или спешни знаци например).

Батерията е с гаранция 10 години или 250 хиляди километра, като производителят дава обещание замяната и в случай че преди този момент потенциалът и намалее повече от 30%. Електромобилът може да се зарежда на станции за бърз заряд с мощ до 200 киловата, като пълненето на батерията от 0 до 80% става за половин час.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР