В препълнената зала на Канев център“ в Русе лидерите на

...
В препълнената зала на Канев център“ в Русе лидерите на
Коментари Харесай

Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков откриха предизборната кампания на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Русе

В препълнената зала на „ Канев център “ в Русе водачите на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков и Асен Василев, дружно с досегашния министър ръководител на България Николай Денков организираха открита среща с членове и симпатизанти на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, с цел да дадат старт на акцията за предварителни парламентарни избори в България и за Европейски парламент на 9 юни тази година.

С подробна презентация политиците изложиха триумфите и достиженията на обединението единствено за 10 месеца ръководство при доста комплицирани и неподходящи условия. Те акцентираха, че без значение от провокациите, при кабинета „ Денков “ животът на българите в световен проект е бил по-спокоен, хората са възнамерявали по-лесно бъдещето си, а приходите са нарастнали. Подчертаха спада в инфлацията до 3% през март т.г., стабилизирането на цените на храните и понижението на цените на горивата. Като исторически миг акцентираха влизането на България в Шенген – първо по въздух и море и прецизираха, че интензивно са работили за подготовката на България за влизане в еврозоната.

Като други достижения дефинираха растежа на стопанската система, освобождението от енергийна взаимозависимост в името на трайно по-ниски цени за хората и рекордното нарастване на задграничните вложения, както и сензитивното усъвършенстване на стандарта на живот и изискванията за бизнес у нас.

 Лидерите на Политическа партия акцентираха на забележителните си заслуги за смяната в Конституцията и Антикорупционния закон, за въвеждането на надзор върху дейностите на Главния прокурор и подготовката на значими закони - всичко това, с цел да бъдат пресечени зависимостите, които трансформират правосъдната система в бухалка против бизнеси и жители. Акцент беше подложен върху прекратяването на корупционни практики и връщането в хазната на десетки милиони, предплатени по времето на ГЕРБ за неосъществени планове.

Важно акцентиране беше сложено върху следните значими резултати:

1 милион души минаха над линията на бедност;

Средната пенсия стана 788 лева, а междинната заплата – 2123 лева.;

Доходите нарастват два пъти и половина по-бързо от инфлацията;

Инфлацията се укроти, цените на храните се стабилизираха, а на горивата – паднаха;

Върна се контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ с две държавни лаборатории за проучване на пестициди;

4000 деца с диабет към този момент имат датчик за по-добър надзор на кръвната захар;

Осигурени бяха безвъзмездни и по-евтини медикаменти за хората със сърдечно-съдови проблеми;

Пристигна първият медицински хеликоптер, лечебни заведения се приготвят с вертолетни площадки;

Учениците имат безвъзмездни учебници и пътуват гратис в градския транспорт;

Реализиран беше коренно нов метод за финансиране на общински планове без значение от цвета на кметовете.

Към присъстващите в залата се обърнаха лидерът на листата на коалиция „ Политическа партия – Демократична България “ Мартин Димитров и Рена Стефанова – втора в листата. Те акцентираха значимостта на актуалната акция, от която зависи изборът на устойчиво и можещо държавно управление, което да подсигурява почтено и умело ръководство, обективна правосъдна власт, почтено опазване на здравето и качествено обучение за децата ни, и приканиха за поддръжка и болшинство за естествена европейска България.

Бяха показани и останалите претенденти за народни представители на обединението в Русе.

Срещата продължи с открит диалог и въпроси от жителите.

Коалиция „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ е под номер 14 в бюлетината за избор на Български парламент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР