В препълнената със студенти и преподаватели зала Европа“ на Ректората

...
В препълнената със студенти и преподаватели зала Европа“ на Ректората
Коментари Харесай

ВТУ ще си сътрудничи с Института за публична политика

В препълнената със студенти и преподаватели зала „ Европа “ на Ректората на ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий ” се организира среща-дискусия с посланиците доцент доктор Здравко Попов и доктор Любомир Тодоров. Те бяха във ВТУ по покана на студентския дипломатически клуб „ Имхотеп ”. Темата, по която беседваха младежите, бе „ Глобалните провокации пред Европа и света “.

Преди това дипломатите се срещнаха с ректора проф. доктор Христо Бонджолов. На срещата беше разисквано съдействието сред Великотърновския университет и Института за обществена политика, както и бъдещи взаимни начинания.

Посланиците срещнаха студентите със спецификата на отговорностите си и мотивацията, която ги е предиздвикала да изберат тази виновна специалност.

Доц. доктор Здравко Попов приказва за Европа и провокациите, пред които е изправена през последните години. Европа на разнообразни скорости и в разнообразни направления. Мястото на България и протестът на дребните страни.
От своя страна доктор Любомир Тодоров описа за работата си като дипломат на Република България в Япония и Австралия. За световните провокации, дипломацията, политиката, сигурността и стопанската система на двете страни.

„ Възпитавайте качества, а не познания. Имайте хрумвания, създайте мрежа от другарства, търсете шанса, мислете в огромни измерения, станете изобретателни, бъдете новатори “, бе един от препоръките, дадени от дипломат Любомир Тодоров на студентите.

В края на срещата ръководителят на Дипломатическия клуб „ Имхотеп “ Светослав Мишев удостои доцент доктор Здравко Попов и доктор Любомир Тодоров със званието „ Почетен член на клуба “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР