В препълнената от зрители зала „Европа“ се състоя предпремиерната за

...
В препълнената от зрители зала „Европа“ се състоя предпремиерната за
Коментари Харесай

Русенци изгледаха предпремиерата на филма Блаженият

В препълнената от фенове зала „ Европа “ се състоя предпремиерната за България прожекция на българския игрален филм „ Блаженият “, сниман напълно в Русе.

Специалната премиера бе в памет на актрисата Лорина Камбурова, която умря на 27 май предходната година. Това е последният български пълнометражен план с нейно присъединяване.

В лентата ѝ партнира дебютантът Александър Тонев, който също влиза в основната роля. В „ Блаженият “ вземат участие още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.

Филмът е живописен взор към предишното през призмата на една надълбоко персонална история. Базиран е на книгата на Емил Андреев – „ Боби Блажения и Другия американец “.

Една иcтopия зa 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в бъдещето, за първата му огромна обич, за забавната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди, за революционното му изобретение - лекарство за най-страшната по това време болест, туберкулозата.

Малко преди събитието режисьорът Станимир Трифонов се срещна с кмета на РусеПенчо Милков. Двамата разговаряха за процеса по осъществяване на продукцията и големия капацитет за фотоси, който Русе има.

„ Няма друго място, на което историята на „ Блаженият “ да може да бъде снимана и разказана “, съобщи Трифонов.

Обсъдена бе и концепцията за изработка на филм, отдаден на огромния русенски кинаджия и някогашен президент на Национална федерация „ Алтернативно кино “ Владимир Илиев, който ни напусна през 2020 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР