В препълнената Голяма зала на Доходно здание се състоя първата

...
В препълнената Голяма зала на Доходно здание се състоя първата
Коментари Харесай

Премиерата на първата театрално – танцова постановка на „Petrova Dance Company“ събра стотици зрители в Русе

В препълнената Голяма зала на Доходно здание се състоя първата театрално–танцова режисура на „ Petrova Dance Company “ „ Еквилибриум “.

Сред феновете, почели труда и уменията на възпитаниците на надарената създателка на танцовата групировка Зорница Петрова, участва и кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Постановката включва четири миниатюри, обединени под сюжетната линия на прочувственото усещане на всеки човек и е десетата хореография на създателя ѝ.

„ Урокът “, „ Русалии “, „ Метаморфози на любовта “ и „ Еквилибриум “ разказват по въздействащ метод за любовта, български традиции и обичаи, както и за възхода, падението и просветлението на човешката душа.

В представлението се включиха и деца от театрална школа „ Патиланци “. За музикалното оформление и аранжимент се погрижиха Филип Мануякн и Младен Радев, а озвучението беше дело на режисьора Деница Дончева.

„ Танцова компания Петрова “ е основана през октомври 2021 година, като в школата децата биват обучавани по методика, основана на класическите обичаи, пресътворени и осъвременени от неповторимия и саморасъл гений на Зорница Петрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР