В препълнена зала 1 на НДК в четвъртък в София

...
В препълнена зала 1 на НДК в четвъртък в София
Коментари Харесай

Уроците на Блага препълни зала 1 на НДК и откри Киномания

В претъпкана зала 1 на НДК в четвъртък в София се състоя българската премиера на кино лентата „ Уроците на Блага “. Прожекцията сложи началото и на тазгодишното издание на фестивала " Киномания ".

" Уроците на Блага " е и номинацията от България за премиите „ Оскар “.

" Един филм лекува с това, че задава въпроси и поражда морално безпокойствие - фенът да си тръгне, да има някакви провокации, да си намерения какво се случва в обществото ни, къде е неговото място, какво може той да промени, тъй че тук да стане по-добро място ", сподели режисьорът Стефан Командарев, до момента в който беше дълго приветстван от публиката в залата след края на прожекцията.

В основната роля е актрисата Ели Скорчева, която се връща в киното след 30 години пауза.

Скорчева е в обувките на неотдавна овдовяла учителка, която попада в клопката на телефонни измамници и губи всичките си спестявания, отделени за гроба на брачна половинка ѝ. Впоследствие тя получава съблазнително, само че и съмнително предложение за работа, а моралният ѝ компас стартира трагично да се обърква.

Филмът е основан след доста изследвания и срещи както с жертви на телефонни измами, по този начин и с проверяващи служители на реда, само че и с един същински уредник на незаконна скица. " Той към този момент беше разкаял се, изтърпял наказването си. Пред мен изигра всичките си функции, тъй че аз да му допускам на 100%. Всичко това ни оказа помощ да сме оптимално достоверни ", сподели Командарев през септември.

“Уроците на Блага ” завоюва огромната премия на журито на, както и наградата " Кристален глобус " от фестивала в Карлови Вари. Там Скорчева беше особено отличена и събра 10 минути аплодисменти от публиката.

Филмът потегля и по кината в България от 15 декември. Пълната стратегия на " Киномания " можете да видите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР