В преговорите ГЕРБ блъфират повече, Бойко Борисов е най-умелият играч

...
В преговорите ГЕРБ блъфират повече, Бойко Борисов е най-умелият играч
Коментари Харесай

Политолози: ГЕРБ-СДС бяха в силната позиция по време на тези преговори

В договарянията ГЕРБ блъфират повече, Бойко Борисов е най-умелият състезател в това, само че това, че блъфира се вижда и е ненужно. Това, което желае Борисов е да резервира своя електорат и ще успее, ПП-ДБ са по-открити, само че и те започнаха да играят самоуверено, ползвайки другите си запаси. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ политологът проф. Мария Пиргова.

„ Ако Бойко Борисов се пази от нещо, то е да не попадне в листата „ Магнитски “ и задачата е да не отиде на избори, а да влезе в държавно управление, тъй като той е задоволително мощен в случай че сега има избори, да вземе доста повече. Образът му обаче би трябвало да бъде още по-изпран “, разяснява още проф. Пиргова.

Според политолога доцент Иво Инджов, в по-добра позиция е ГЕРБ, тъй като партията е напът да разшири своите позиции във властта, макар предварителната спогодба, че ще има единствено ротация на министър-председателите.

„ Съвсем естествено е ГЕРБ да изиска повече министерства и да ги получи, ние видяхме, че ПП-ДБ, въпреки и с отвращение, са отстъпили шест или седем министерски кресла. Тук въпросът е кои тъкмо да са тези кресла и кои тъкмо да са личностите, които да ги заемат. Доколкото разбираме към този момент въпросът е редуциран до това, както и по какъв начин да се вземат решенията на база съглашението, което би трябвало да се подпише, с цел да продължи тази неестествена коалиция да придобива форма “, разясни доцент Иво Инджов.

Целия диалог гледайте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР