В предварителната група Сократес, Зико и компания се вихрят в

...
В предварителната група Сократес, Зико и компания се вихрят в
Коментари Харесай

40 години от един от най-фантастичните мачове

В предварителната група Сократес, Зико и компания се вихрят в Севиля против Съюз на съветските социалистически републики, и Нова Зеландия - три победи и всички експерти предсказват бразилски успех. Същевременно италианците се класират напред след измъчени равенства и с помощта на един повече вкаран гол от дебютанта Камерун.

На 5 юли 1982 година е огромният ден в кариерата на Паоло Роси. Италианският нападател избухва с хеттрик в мрежата на и донася исторически и именит триумф на " скуадра адзура " с 3:2. Един мач, който остава паметен за всеки, който го е гледал.

По-късно Зико ще каже: " Нямахме ден. Ако бяхме вкарали четири гола, щеше да ни означи пет ". В края при 2:3 бразилците постановат сериозен напън, само че и " адзурите " поглеждат напред, като даже се стига до анулирано поради засада четвърто попадение на италианците. В един миг Никола Ексеров даже възкликва: " Защитниците станаха нападатели! ". Тръгва и мит, че отговорен за отпадането на блестящия бразилски тим е вратарят Валдир Перес, макар че де факто той няма виновност за нито едно от попаденията на Паблито.

Впоследствие стига до финала, където побеждава с 3:1 Федерална Република Германия и печели международната купа, а за " селесао " остава утехата, че намират постоянно място в сърцата на милиони ентусиасти, като някои и до през днешния ден считат, че това е бил най-силният и най-атрактивният бразилски състав в историята.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР