В предстоящия кръг един срещу друг се изправят двамата най-успешни

...
В предстоящия кръг един срещу друг се изправят двамата най-успешни
Коментари Харесай

Винаги един гол решава спора между Мъри и Любо

В идния кръг един против различен се изправят двамата най-успешни треньори в Първа лига – Станимир Стоилов и Любослав Пенев.

Двамата ще премерят сили в мача Левски – ЦСКА 1948. Наставникът на „ сините “ има да си връща за загубата на старта в Бистрица с 0:1 с гол на Георги Русев.

До момента тя е единствената за Стоилов в това съревнование. В него до момента постоянно един гол взема решение всичко, като Мъри води с 2:1 победи – все с по 1:0.

Първата – през сезон 2008/09, бе с надалеч по-голям залог. Стоилов бе отпред на Литекс, а Пенев – на ЦСКА. В предпоследния кръг от сезона „ оранжевите “ биха „ алените “ с 1:0 с гол на Дока Мадурейра. Така в действителност Мъри направи Левски първенец. „ Сините “ приключиха 1:1 на „ Герена “ с Миньор Перник и с тази точка дръпнаха с три пред огромния противник и си осигуриха математически купата. ЦСКА и Любо Пенев пък пропуснаха опцията посредством една победа в Ловеч да се изравнят със „ сините “ на върха в класирането и да оставят развръзката за последния кръг.
През предишния сезон Любо и Мъри се срещнаха за повторно като треньори, а дуелът отново приключи с триумф за Левски. Този път Пенев бе отпред на Царско село, а конфликтът на стадиона до околовръстното шосе на София завърши 0:1 за „ сините “ с гол на Билал Бари, написа „ Мач Телеграф “, до момента в който „ Тема спорт “ регистрира любопитна наклонност за арбитъра на идния мач.

Съдийската комисия към БФС дефинира реферите, които ще управляват мачовете от 16-ия кръг на Първа лига. В В един от най-интересните дуели от този тур Левски приема ФК ЦСКА 1948 Сф на стадион „ Георги Аспарухов “ в събота от 17:30 часа. В тази среща за основен арбитър бе разгласен Георги Гинчев, а негови помощници ще са Георги Дойнов и Даниел Ников. Четвърти рефер на дуела ще е Стоян Арсов, а отговорници за ВАР ще са Владимир Вълков и Йордан Петров. Гинчев е надувал свирката в по един мач и на двата отбора от началото на сезона. Първо роденият във Велико Търново рефер управлява гостуването на ФК ЦСКА 1948 Сф на Арда в шестия кръг, извоювано с 1:0 след гол от дузпа на Ивайло Чочев. В осмия Гинчев бе основен арбитър на визитата на Левски на Ботев Враца. Сините завоюваха дуела на стадион „ Христо Ботев “ с 2:0 с попадения на Андриан Краев и Илиян Стефанов, само че тази среща ще се запомни с двата червени картона, които сподели Георги Гинчев. Първо той в профил халфа на домакините Сантияго Монтоя в 42-ата минута, а в заключителните моменти на срещата бе изпъден и централния бранител на сините Ноа Сонко Сундберг, което породи доста полемики дали бранителят е заслужавал червен картон.

Любопитна наклонност се вижда в шестте мача на Георги Гинчев в Първа лига през този сезон. В тях той е посочил 27 жълти и два червени картона. Последните бяха показани във въпросния мач сред Левски и Ботев Враца. Интересното е, че от тези шест дуела – единствено два пъти са побеждавали гостите и четири пъти домакините са стигали до триумф. Двете победи на гостуващите отбори са на….Левски и ФК ЦСКА 1948 Сф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР