В предстоящите избори няма да се използват ролки хартия за

...
В предстоящите избори няма да се използват ролки хартия за
Коментари Харесай

ЦИК: Хартията за машинния вот ще бъде с допълнителни защити, неприлагани досега

В идните избори няма да се употребяват ролки хартия за машинното гласоподаване, които са били създадени и употребявани при предишни избори. Хартията ще бъде със напълно други, спомагателни отбрани, които досега не са били утвърждавани и прилагани. Това сподели ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя изясни още, че ЦИК е одобрила спомагателна отбрана за профилираната хартия, която не е употребена до момента, като тя ще бъде една за частичните локални избори и друга - за изборите за Народно заседание на 27 октомври. По думите ѝ даже образно се вижда разликата сред ролките хартия за двата избора.

Нейкова добави, че е постъпила информация от всички области като се изключи две, от огромна част от общините и печатницата на Българска народна банка, по отношение на решението на ЦИК да бъдат унищожени всички неизползвани ролки хартия до момента.

По отношение на машинното гласоподаване, в петък, на 11 октомври, имаме подготвеност да се организира така наречен доверено създаване на изпълнимия код от изходния код за изборите на 27 октомври в предпазена среда, която обезпечава Министерство на електронното ръководство, заяви Камелия Нейкова. Машините, които би трябвало да заминат за секциите отвън страната, този път са 157.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР