В предпоследния ден от работата на 46-ия парламент ще заседават

...
В предпоследния ден от работата на 46-ия парламент ще заседават
Коментари Харесай

Комисиите за Магнитски, Росенец и ревизията заседават в последния ден на НС

В предпоследния ден от работата на 46-ия парламент ще заседават няколко от непрекъснатите и краткотрайните му комисии.

Ръководителят на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков би трябвало да взе участие в съвещанието на краткотрайната комисия за наложените наказания по американския закон " Магнитски ".

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е поканен в друга от специфичните комисии - тази, занимаваща се със статута на палата му в бургаския парк " Росенец ".

Т.нар. Комисия по проверката на предходното ръководство ще изслуша представители на " Топлофикация - София " и Българския енергиен холдинг във връзка надлежно с идния отоплителен сезон и градежа на газовата връзка с Гърция.

Проблемите с електронното броене на популацията ще са тематика на чуването на ръководителя на Националния статистически институт Сергей Цветарски в парламентарната комисия по цифровизация и осведомителни технологии. Миналата седмица електронното броене беше невероятно в дълги шпации от време, което от Национален статистически институт обясниха с няколко хакерски офанзиви. Електронното броене продължава до края на тази седмица като се обмисля дали да бъде удължено.

Доклад за положението на защитата и въоръжените сили пък ще прегледа военната парламентарна комисия.

В отсрочено съвещание на обществената комисия на Народното събрание ще бъде изслушан отрасловият министър и вицепремиер Гълъб Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР