В предпоследния ден от кампанията за изборите за европарламент партиите

...
В предпоследния ден от кампанията за изборите за европарламент партиите
Коментари Харесай

Обвинения за купуване на гласове в края на кампанията

В предпоследния ден от акцията за изборите за европарламент партиите се задействаха в стартирането на тъжби.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия " разменят " сигнали. От Българска социалистическа партия Казанлък декларират, че ГЕРБ купуват гласове в общината и са подали сигнал в полицията. От Българска социалистическа партия са в подготвеност да дават материали на медиите, доказващи извършването на покупки, в случай че органите не съумеят да се оправят в късия период до вота.

От партията са внесли сигнал до Районната прокуратура и до Районното полицейско ръководство по отношение на редицата недвусмислени изказвания на симпатизанти на левицата.

Мизата, съгласно безапелационните свидетелства, е 30 лв. авансово и на ръка, а след изборите в допълнение 20 лв., като изискването е да се чеква преференция 113 като доказателство, че 50-те лв. са " заработени ". Пазарът на гласове се осъществявал в селата Бузовград, Копринка, Розово, Кънчево, Ръжена, от така наречен " Южна дъга " на общината, както и в град Казанлък. От селата на север от града, се пазари избор за ГЕРБ в село Шейново.

От своя страна ГЕРБ в община Първомай оповестява за тъжба до ръководителя на РИК-Пловдив по отношение на операции от страна на Българска социалистическа партия.

Става дума за залепяне на номера на Българска социалистическа партия - 18, върху номера на ГЕРБ - 12, на плакати с лидера на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Мария Габриел и други претенденти.

Освен това е сигнализирано в РИК и за това, че ръководителят на Българска социалистическа партия в Първомай прави непозволено пазаруване на гласове като посещава събрания на цивилен организации и предлага пликове с пари до 300 лв.. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР