В предпоследния ден от Евро 2024 до 20 години в

...
В предпоследния ден от Евро 2024 до 20 години в
Коментари Харесай

НА ЖИВО от Нови Сад: Калоян Атанасов няма да се бори за медал, Салиев разби германец!

В предпоследния ден от Евро 2024 до 20 години в Нови Сад, двама наши борци от свободния жанр излизат на репешажи по пътя към бронза. Калоян Атанасов в категория до 70 кг ще се изправи в първия кръг против италианеца Даниели Губиоти. Андриян Вълканов (97) пък ще мери сили с унгареца Бенче Вереш. 

Участието си на шампионата през днешния ден стартират още петима наши спортисти - Денис Наим до 61 кг, Стилиян Джоров до 74, Слави Стаменов до 86, Сали Салиев до 92 и Диан Манев до 125. 

Борбите още веднъж ще може да следите онлайн в първия български състезателен уебсайт ТОПСПОРТ - единствената родна медия в Нови Сад, Сърбия. 

ЕТО КАК съдебна експертиза ПРЕДСТАВЯТ БОРЦИТЕ НИ: 

Първи на тепиха през днешния ден от българите излезе Калоян Атанасов - в първия си репешаж. Срещу него беше Губиоти от Италия. Калата трябваше да го преодолее и да в профил още един герой, с цел да се бори за бронзовия орден. С лъв на трикото си, Антанасов беше същински лъв на тепиха! Той губеше с 0:4, само че изравни до почивката. След нея попили италианеца - победа 15:4 с механически туш! Браво на Калоян! 
 Снимка 673407
Източник:

Жалко! Андриян Вълканов изгуби репешажа и няма да се бори за бронзов орден. Той не съумя да се опълчи на противника си от Унгария Вереш, който го победи с 16:5 и механически туш още през първата част на битката. 
 Снимка 673408
Източник:

Никаква опозиция на противника не показва Слави Стаменов! В категория до 86 кг в квалификациите, той беше затрит от натурализирания белгиец Умар Велиев - 10:0 и механически туш единствено за 40 секунди. 

При най-тежките, в категория до 125 кг, Диан Манев също претърпя проваляне с механически туш, още веднъж още през първата част. Хакан Буюкчингил го победи с 11:0 и се класира изцяло справедливо в идната фаза на шампионата. 
 Снимка 673415
Източник:

В категория до 61 кг Денис Наим не записа точка против грузинеца Торнике Асабашвили - загуба 0:8 в квалификациите. Добрата вест пристигна от Стилиян Джоров при 74-килограмовите. Роденият в Сандански млад герой разруши с 13:5 състезаващия се за Естония Николай Терасов и продължи напред на Евро 2024.
 Снимка 673420
Източник:

Надеждите ни през днешния ден да се борим за орден угаснаха с втория репешаж на Калоян Атанасов. Нашето момче нямаше причини на тепиха против украинеца Максим Твердохлиб, който поведе с 8:0 през първата част. Калоян съумя да върне единствено една точка през втората, а в последните 10 секунди двамата даже не се бориха. 
 Снимка 673421
Източник:

Перфектен мач на осминафиналите до 92 кг направи Сали Салиев. Той беше като разярена мечка на тепиха! Сали разнасяше германеца Ердоган Гезей из тепиха и го разруши с 11:0, и механически туш, 2:40 минути преди края. Така той е на четвъртфинал! 

Ангел Домусчиев , делегат на ТОПСПОРТ в Нови Сад, Сърбия 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР