В предпоследния ден на държавно лично отборното първенство по плуване

...
В предпоследния ден на държавно лично отборното първенство по плуване
Коментари Харесай

Старите кучета показаха зъби, паднаха още 5 рекорда на държавното по плуване

В предпоследния ден на държавно персонално отборното състезание по плуване за мъже и дами на дребен басейн продължиха да падат върхове (пет и общо 23 досега), само че вечерната сесия в четвъртък принадлежеше на старите кучета. Най-интригуваща беше купата на Венцислав Айдарски на 1500 м св. жанр, триумфирайки за 15:18,62 мин.

Възпитаникът на Николай Вакареев потегли рационално в първата третина на дистанцията, не се подведе по темпото на надъханите младоци – 17-годишния Петър Божилов (Омега, София) и 16-годишния Йордан Янчев ПК (Сандански), който дръпна в началните 400 м темпово (в ролята на заек), и финишира със стабилен задатък. Божилов е втори с 15:40,31 мин. Трети е Арсений Бекетов от варненския Астери с 15,48,87 мин.
 Финали от третия ден на Държавното състезание по плуване в дребен басейн @@@
Преди това различен от ветераните Лъчезар Шумков бе най-остър на 50 м бруст и завоюва втората си купа от шампионата с 27,61. За състезателя на Димитър Виденов и столичния Спринт това е втори затрупан норматив за шампионата на планетата на дребен басейн в Китай следващата година. Другия му е на 100 м бруст.

Третият участник на Световното състезание в Унгария – Александър Николов бе с основен принос от четвърти пост щафетата на ПСК Черно море (Варна) на 4 по 50 м св. жанр да вземе купата с националния клубен връх - 1:32,79 мин. Останалите от квартета са: Виктор Николов, Ради Мерджанов и Тихомир Тодоров.

Щафетата на столичния КПС Олимпия, приключила трета, направи корекция в старшата възраст -1:35,17 мин.На 29 година завърналият се в басейна нееднократен първенец и рекордьор Мартин Желев (Астери, Варна) стана втори на 100 м тил с 56,73 сек. Шампион е съветският играч на Бриз (Бургас) Дмитрий Горбунов с 55,00. Тройката затвори 17-годишният Светлозар Николов (Спринт), който за малко да слезе под 57 секунди, регистрирайки нов връх за старшата възраст - 57,08 сек. Предишният бе единствено с две стотни по-бавен 57,10 – на Данаил Славчев от Бриз, подложен на 16 декември 2012 година в София.
 Финали от третия ден на Държавното състезание по плуване в дребен басейн @@@
Антъни Иванов Вихрен (Сандански) предстоящо взе със стабилен задатък купата на коронната си дисциплинираност 200 м бътерфлай. Този път връх нямаше, плува за 1:55,23 мин. На шампионата поправките до момента му три, а за годината общо осем.
 Финали от третия ден на Държавното състезание по плуване в дребен басейн @@@
Петият връх в третия спортен ден направи на 100 м бътерфлай Калина Николаева. 13-годишната вяра на ПСК Черно море фиксира поправката в младшата възраст, завършвайки втора с 1:04,21 мин.
Предишният връх бе също неин – 1:04,27. Постави го на 1 декември във Варна. Николаева остана на 11 стотни от златото. Шампионка стана Анна Долганина от Бриз – 1:04,12.
 Финали от третия ден на Държавното състезание по плуване в дребен басейн @@@
Диана Петкова се обрисува като най-титулувания играч на шампионата. Има към този момент 7 оценки (5 трофеи, четири самостоятелни, сребро и бронз с щафетите).

Василен Димитров, bgswim.com

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от финалите в третия ден ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР