"В предмета на дейност на "Български пощи" е записано и

...
"В предмета на дейност на "Български пощи" е записано и
Коментари Харесай

Вестници и списания в пощите от януари


"В предмета на активност на "Български пощи " е записано и разпространяването на печатни издания. Това дава опция на "Български пощи " да се включи като комерсиално сдружение на демократичния пазар в активността по разпространяване на печатните издания от издателите до търговците на дребно, което ще докара до диверсификацията на пазара, без да се лимитира конкуренцията ", съобщи министърът на превоза Росен Желязков.

По думите му реалистичният период за пускане на разпространяването на печатни издания е втората половина на месец януари 2020 година, като дотогава ще се създадат нужните планове и ще проведат договаряния с издателите.

Дейността обгръща цялата логистична верига от 3500 доставки ежедневно или 4000 пакета на ден - 24 часа в денонощието 7 дни седмично.

"Български пощи " има 3000 пощенски станции и свои пунктове в градовете, в които нормално има пътникопоток, тъй че те ще продават и на дребно, добави още Желязков.

Той напомни, че преди години техни са били реповете. Желязков не сподели към какъв дял от пазара ще се стремят, само че съобщи, че страната ще стартира договаряния с издателите и зависело от техния избор.

"Влизането на пазара цели да разсее две чувства - че пазарът е монополизиран и че някой извива ръцете на издателите. Министерство на превоза твърди, че не е монополизиран и все пак влиза, с цел да е спокойна обстановката. "Български пощи " няма желание да се трансформира в монополист на пазара, а желае просто да го диверсифицира ", е декларирал министърът.

По-рано министър председателят Бойко Борисов съобщи в телевизионно изявление, че държавното сдружение ще изземе тази активност от частните компании - разпространители (бизнес, 80% от който се управлява от сдружения, свързани с депутата от Движение за права и свободи и медиен магнат Делян Пеевски) и ще прави единствено тази активност, доставяйки всички печатни издания до сергиите, които са 6000, в това число, в случай че се наложи, с държавна дотация.

Росен Желязков изясни, че обсегът на целия развой включва доставка в централен логистичен център и следващи - систематизиране, опаковка, превозване до районните центрове, инкасиране и така нататък

Транспортният министър сподели още, че разпространяването ще обхване общо 18 национални маршрута ежедневно, 115 районни, от които 110 районни нощни.

На месечна база целият маршрут обгръща впечатляващите 800 000 км, печатните издания са към 900 тома, а размерът им 2400 куб. метра.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР