В предложението ми за разрешаване на спора за името "Македония"

...
В предложението ми за разрешаване на спора за името "Македония"
Коментари Харесай

Нимиц: Терминът "Македония" остава в новото име на страната


В предлагането ми за разрешаване на разногласието за името "Македония" ще съществува като термин.

Това сподели интернационалният медиатор в разногласието за името на Република Македония сред управляващите в Скопие и Атина Матю Нимиц. Изявлението бе направено директно преди началото на новия кръг от договарянията сред екипите от Македония и Гърция отпред с Васко Наумовски и Адемантиос Василакис. Срещата се организира в Ню Йорк.

"Терминът "Македония" ще съществува в предлагането ми за разрешаване на разногласието, тъй като той е приет от над 100 страни по света", сподели Нимиц пред гръцката телевизия "ТВ Антена". Той напомни, че в наименованието на страната, която е призната в Организация на обединените нации, като "Бивша югославска република Македония", също се съдържа терминът "Македония". "А, това название е признато и от самата Гърция", акцентира Нимиц.

Според него "този спор продължава прекомерно дълго време и неговото отсрочване единствено ще усложни разрешаването му".

Нимиц чака да бъде открито решение, което ще удовлетвори и двете страни - Атина и Скопие. Международният медиатор вижда желанието на Гърция след превъзмогването на икономическата рецесия тя да играе по-значима роля в района. "Един от методите това да стане е тя да позволи разногласието със своя съсед", разясни той.

В Скопие преодолява мнението, че е пристигнало време този въпрос да бъде решен и страната да продължи по евроатлантическия си път, сподели в умозаключение Матю Нимиц. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР