В предизборен дебат сблъскаха позициите си кандидатите за кмет на

...
В предизборен дебат сблъскаха позициите си кандидатите за кмет на
Коментари Харесай

Водещата на БНТ се видя в чудо с Хекимян и Ваня Григорова

В избирателен спор сблъскаха позициите си претендентите за кмет на София. Първи участници бяха представителите на ГЕРБ, Политическа партия, Българска социалистическа партия, Български напредък и Възраждане.

В началото всеки един от участниците трябваше да уточни къде живее и с какво е пристигнал до студиото на Българска национална телевизия. Ето по какъв начин дадоха отговор:

Васил Терзиев - " Симеоново ", с кола; Антон Хекимян - " Бъкстон ", с кола, Ваня Григорова - " Гео Милев " - кола, Виолета Комитова - " Павлово " - кола и Деян Николов - " Манастирски ливади " - кола.

Веднага по-късно участниците се сдъвкаха на тематика зелените елементи в София и презастрояването. И въпреки главният конфликт да се очакваше да е сред Терзиев и Хекимян, в действителност представителят на ПП-ДБ се оказа по-тих за сметка на Ваня Григорова.

Тя се изрече по тематиката за зелени елементи в София. Хекимян обаче се включи и я отвърна, че има избрани терени, които са предпазени и по закон не могат да се продадат, съобщи Блиц. 

" Изглеждате леко неопитен, разбирам, че желаете да ме визиите като неопитен, само че неподготвената сте вие ", отговори ѝ Хекимян.

Петимата претенденти минаха през тематиките накъде да се уголемява метрото, по какъв начин ще се оправят с графитите и дали биха премахнали ограничаването, което ще се вкара за колите от категория " Евро 1 " да влизат в центъра на София от 1 декември.

Именно последната тематика се трансформира в ябълката на раздора измежду участниците.

Ваня Григорова бе на мнение, че най-бедните хора употребяват тези коли и би било дискриминационно да се лимитират. Хекимян обаче се включи с имитация, което ядоса кандидатката на Българска социалистическа партия:

" На него регистрира ли му се времето, когато се намесва в отговорите на останалите участници ", ядоса се Григорова на намесата на претендента на ГЕРБ.

Водещата обаче я успокои, че всичко се регистрира.

Следващ позиция изрази представителят на " Възраждане ", съгласно който чисто физически няма по какъв начин единствено центърът на София да е с чист въздух, защото колите ще са в периферията. " Няма по какъв начин да е единствено един купол, в който да има чист въздух. Няма по какъв начин да се случи това чисто физически, не работи по този начин природата ", разяснява Николов, което провокира усмивка в Григорова. 

" Трябва да се промени настройката на хората по какъв начин да се придвижват от едно място на друго ", разяснява Хекимян мярката за лимитирани.

" Защо тогава да не забраним на най-скъпите коли да влизат в центъра на София, запита го Николов като засяга и трафика на София.

" Вие нали разбрахте защо е възбраната?! Ние говорим за чистотата на въздуха, а не за трафика. Именно тези коли са едни от най-големите замърсители ", сподели Хекимян.

Дебатът продължи с още престрелки сред Хекимян и Григорова. Представителят на ГЕРБ се обърна и с въпрос към нея. 

" Знаете ли кои са: " Знаете ли кои са Иван Таков и Николай Делчев? ", само че вместо отговор Григорова се ядоса, че още веднъж тече нейното време, а приказва представителят на ГЕРБ.

" Ето тече моето време, във времето, в което приказва той. Това не е окей. Ако ми дадете 2 минути, ще се позабавлявам с господин Хекимян ", ядоса се тя.

Терзиев пък се намеси съобщи, че времето на Хекимян било свършило, само че водещата го обори и разгласи, че има още 31 секунди. 

Кандидатът на ГЕРБ ги употребява, още веднъж да попита:

" Знаете ли кои са Иван Таков, Иван Пешев и Николай Делчев ", запита Хекимян Григорова. Оказа се, че това са хора, които са на първите места в листата ѝ общински съветници, които са разпределили 1 млрд. лв в Столичния общински съвет пребивавайки в разнообразни комисии.

Григорова обаче побесня, като разяснява, че това е двуличие, защото " Те са управляващи, а изясняват, че хора от моя отбор са разпределили 1 милиард. Що за двуличие. Аз знам, че даже магаре да посочат. ГЕРБ ще го изберат, само че въпреки всичко би трябвало да има някакъв предел ".

Хекимян обаче я отвърна, че би трябвало да има мярка на езика си и че не знае кои са претендентите в листата ѝ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР