В предишния парламент ние успяхме, въпреки всички трудности, да сформираме

...
В предишния парламент ние успяхме, въпреки всички трудности, да сформираме
Коментари Харесай

Асен Василев: В петък сложихме една фасада, с която се връщаме в годините на задкулисието


В предходния парламент ние успяхме, макар всички компликации, да образуваме кабинет. Добър, неприятен, само че имаше работещ кабинет по време на война и растеж на инфлацията. Седем месеца по-късно Има Такъв Народ отдръпнаха своята поддръжка и ГЕРБ незабавно внесоха избор на съмнение, с който смъкнаха един мъчно образуван кабинет. Какъв беше техният проект? Защо смъкнаха един работещ кабинет по време на тежки рецесии? Какви са техните хрумвания са ръководство? Това питаме ГЕРБ. Те са първа политическа мощ и в този момент е тяхна отговорност да образуват кабинет. Ние също ще пробваме да създадем нещо с втория мандат, само че при този фрагментиран парламент това ще е съвсем невероятно. ГЕРБ да покажат проекта си за деяние и ръководство.

Това сподели в предаването " 120 минути " по БТВ съпредседателят на " ". 

" В петък сложихме една фасада с договрки начело и откъм гърба. Връщаме се в годините на задкулисието. Във вторник ще има изключително съвещание на Народното събрание. Вие мислите ли, че господин Рашидов е свикал това съвещание и той е определил точките в него след диалози с другите партии? Аз не съм уверен, че това е по този начин. Ние сме оповестили 16 ограничения, които ще подкрепим, без значение кое държавно управление или партия ще ги предложи ", разкри той. 

" България регистрира един от най-големите си растежи на иконимката за последните 15 години. И тук приказваме за действителен растеж. Думите на служебния финансов министър Росица Велкова не са правилни. Средства има и пенсиите могат да бъдат изплащани с нарастването на приходите. Нейният метод е неправилен. Трябва да се прегледа детайлно всичко, само че съгласно мен сега се предлага една доста постна пица на пенсионерите и една доста сочна пържола на строителните компании и военнопромишения комплекс ", безапелационен бе Василев. 

" България има потребност от устойчиво ръководство и парламент. Надявам се ГЕРБ да съумеят с първия мандат. Ние ясно сме споделили, че поддръжка от ГЕРБ не търсим и няма да подкрепим техен кабинет. Не мога да разясня какви изборни резултати ще се получат при едни нови избори след нялко месеца. В момента нито първата, нито втората политическа мощ могат да образуват болшинство. Това ясно си пролича при избора на ръководител на Народно събрание. Истината е, че би трябвало да стартират диалози по политики и българският гласоподавател да наклони везните в едната посока ", приключи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР