В предишния мандат поехме сектора буквално във финасов колапс и

...
В предишния мандат поехме сектора буквално във финасов колапс и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Теменужка Петкова представя приоритетите в енергийния сектор

В предходния мандат поехме бранша безусловно във финасов колапс и го стабилизирахме. През този мандат ще надграждаме постигнатото. Това сподели на конференция министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила, която показа целите на държавното управление в енергийния бранш.

Най-важният приоритет е гарантирането на енергийната сигурност на страната. Този приоритет ще се реализира и посредством продължение на изследванията за петрол и газ в Черно море. Продължаваме да разчитаме на локалния рандеман като един от главните източници на диверсификация и гарантиране на енергийната сигурност, съобщи Петкова.

По думите й значим миг е продължение на работата по интерконекторите България-Гърция, България-Сърбия, България-Турция и България-Румъния. Изграждането на тази инфраструктура ще ни даде опция да изградим газоразпределителния център на територията на България. До края на месеца ще бъде оповестена публичната поръчка за реализатор, който да направи предпроектното изследване за газоразпределителния център, посочи енергийният министър.

Гледайте онлайн ТУК

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР