В предградията на Бахмут руските войски се опитват да укрепят

...
В предградията на Бахмут руските войски се опитват да укрепят
Коментари Харесай

Киев: Продължават сраженията за Бахмут

В предградията на Бахмут съветските войски се пробват да укрепят фланговете си с постоян обстрел.  В същото време, украинските войски последователно напредват

Това написа в Telegram заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Малиар, представена от " Укринформ ".

" През деня интензивността на боевете по фланговете в предградията на Бахмут е намаляла. Но това не значи, че съперникът отслабва. Напротив, съперникът се пробва да укрепи фланговете си и разчита на артилерийски огън, водейки непрекъснат обстрел ", написа Малиар.

Според нея, броят на вражеските набези в Бахмут е намалял, защото врагът сменя елементи . В същото време украинските бранители управляват част от квартал " Самолет " в югозападната част на града.

По-рано генерал-полковник Александър Сирски, командващ Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна, сподели, че украинските бранители напредват по фланговете на Бахмут и отбранителната интервенция продължава.
 Пригожин: В Бахмут са починали 10 хиляди пандизчии
Пригожин: В Бахмут са починали 10 хиляди пандизчии

Във " Вагнер " са вербувани общо към 50 хиляди пандизчии

Припомняме, че по-рано днес основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин призна, че в боевете за Бахмут са убити 10 хиляди някогашни пандизчии.

Според него 50 хиляди пандизчии са били вербувани в ЧВК " Вагнер ", от които към 20% са починали. Същият дял на загубите, съгласно него се пада и измежду другите категории наемници.

През уикенда шефът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че Бахмут е изцяло овладян. " Взехме напълно целия град. От къща на къща, с цел да не може някой да ни упрекне, че най-малко някое парче не е взето ", сподели той.

Киев отхвърля изказванията за завладяването на Бахмут от руснаците.
 Украйна рапортува за Бахмут, само че икономисва елементи
Украйна рапортува за Бахмут, само че икономисва елементи

Другият епицентър към този момент е Маринка

Основните конфликти сред украинската и съветската войска остават по направленията Купянск, Лиманск, Бахмут, Авдеевка и Маринка. За миналото денонощие Генералният щаб на Украйна регистрира 26 конфликта, като епицентърът на военните дейности се маркира в Бахмут и Маринка.

След като през вчерашния ден, за първи път от декември предходната година, в регулярната си сводка вечерта, Генщабът не загатна Бахмут по никакъв метод, се появиха догатки, че силите на ЧВК " Вагнер " са отбелязали в Бахмут прогрес, макар че преди няколко дни Пригожин разгласи победа и желание армията му да съобщи града на постоянната съветска войска, а вагнеровците да се отдръпват за отмора и възобновяване.
 Киев: Настъпателната интензивност на съветската войска в Бахмут е намаляла
Киев: Настъпателната интензивност на съветската войска в Бахмут е намаляла

Украйна оповестява за " лек прогрес " по фланговете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР