В предградията на американския град Ричмънд, щата Вирджиния, е забелязан

...
В предградията на американския град Ричмънд, щата Вирджиния, е забелязан
Коментари Харесай

Червей колкото змия уплаши до смърт мъж СНИМКА

В предградията на американския град Ричмънд, щата Вирджиния, е видян голям червей с чукообразна глава от остров Калимантан, заяви "Фокс нюз ".

Местен гражданин, натъкнал се на 30-сантиметровото творение, го е помислил за змия и е съобщил за него на щатската Служба за надзор на дивата природа.

Снимката, която той е изпратил, е смаяла чиновниците й. "Никога не сме виждали сходно нещо ", признаха те във Facebook.

Съществото е било разпознато едвам след публикуването на фотографията в обществената мрежа. Оказало се, че става въпрос за граблив ресничест червей, принадлежащ към рода Bipalium.

Инвазията на тези червеи в Съединени американски щати продължава повече от 100 години откакто са били пренесени на американска земя от Азия. През това време те съумяват да завладяват Калифорния, Флорида, Джорджия, Луизиана и Тексас, както и Северна и Южна Каролина.

Представители на типа до момента не са срещани във Вирджиния.

Червеите Bipalium се хранят с живи организми в почвата - най-вече елементарни червеи, и не съставляват опасност за хората или домашните животни. Наричат ги "безсмъртни ", тъй като, когато са разполовени на две или повече елементи, всяка част се развива и стартира да пораства на дължина, което ги прави сложни за заличаване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР