В преддверието на пролетта всяка жена иска да намали теглото,

...
В преддверието на пролетта всяка жена иска да намали теглото,
Коментари Харесай

Време е: Основни правила за пролетно прочистване на организма

В преддверието на пролетта всяка жена желае да понижи тежестта, да освежи цвета на лицето си, да придаде на косата си размер и искра.
Всичко това може да се реализира благодарение на подобаващ хранителен режим.
Да се предложи нещо съответно за всички не може,
тъй като всеки си има своите особености.
И въпреки всичко съществуват универсални правила на здравословната диета.
От тях елементарно можете да си съставите самостоятелно меню.

Живи бактерии за кожата
Непременно включете в дневното си меню артикули с бифидофлора. Тя почиства червата и усъвършенства работата на стомашно-чревния тракт, което е доста значимо за кожата. Нали върху нея се отразява положението на нашата храносмилателна система. Проблемите с нея водят до появяването на петна, пъпки и зачервявания. Всичко това може да се избегне, в случай че всеки ден пиете нещо, което съдържа живи бифидобактерии. Това може да бъде Активия или хранителна добавка, която съдържа тези скъпи бектeрии. Преди покупката безусловно обърнете внимание на датата на произвеждане и периода на валидност. Най-добре е да избирате най-пресния артикул, тъй като живите бактерии умират бързо.

Незаменимите протеини
Като обогатите своето меню с задоволително количество протеини, незабавно ще уцелите два заека. Първо, ще можете да отслабнете, като запазите мускулната си маса. Второ, ще поддържате своята кожа. Един от най-важните снабдители на протеини е рибата. Тя съдържа и полиненаситени мастни киселини, които също повлияват доста добре на положението на кожата. Тези субстанции се съдържат и в растителното масло. Най-добре е да предпочетете зехтина. Рибата, приготвена със зехтин, е доста потребна за кожата. Тя е и изцяло диетично ядене, което може да се предложи за обяд. За гарнитура може да изберете ориз. Впрочем в диетата наложително би трябвало да включите и каши от едромляно зърно. Не бива да забравяте и за хляба. Най-добрият за вас е ръженият от едромляно зърно. Ако спазвате строго диетата си, заменете зърнените гарнитури с варени зеленчуци. На последните би трябвало да се отдели особено място.

Зеленчуци и плодове всеки ден
Зеленчуците би трябвало да се подготвят по този начин, че оптимално да се запазят витамините и микроелементите в тях. Преди всичко не забравяйте, че те се варят в емайлирана тенджера с компактно затворен похлупак, който предотвратява достъпа на въздух. Във въздуха се съдържа О2, който унищожава някои субстанции, като витамин С да вземем за пример. И не е нужно на всеки пет минути да отваряте капака, с цел да проверявате готовността на зеленчуците, ръчкайки с ножа или вилицата. По-добре запомнете за какъв брой време се подготвя всеки зарзават. Още нещо за капака – той би трябвало да бъде непрогледен, тъй като всички зеленчуци “предпочитат ” да се варят на мрачно. Светлината разлага витамините.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР