В предаването „Тази сутрин по бТВ Мария Цънцарова, каза че

...
В предаването „Тази сутрин по бТВ Мария Цънцарова, каза че
Коментари Харесай

Мария Цънцарова получи голямата награда на фондация „Валя Крушкина“

В предаването „ Тази заран " по бТВ Мария Цънцарова, сподели че филмът, с който е получила премията е разказвал за най-голямата платформа за набиране на дарения „ Хелпкарма ". „ В момента, в който правихме интервютата с хора от Хелпкарма, по техните сметки е имало над 5 милиона лв. дарения. И припомняйки си в този момент материалите, подозрението на донорите, това по какъв начин се регистрират средствата, се виждат едри пояснения - болничен престой, лекуване, рехабилитация. Липсваше безспорна бистрота и отчетност на харченето на даренията. "

Това е може би най-сериозният материал, по който съм работила, призна журналистката. „ Най-важната стъпка беше да схвана какъв е казусът. Тази платформа живееше в общественото пространство като доста чист инструмент, както те се назовават, за набиране на средства. Но сега, в който се свързаха с мен хора, които са дарявали и по-късно са наблюдавали пътя на своите дарения, просто не можах да допускам какво се е случило. Не можех да позволи и не желаех да допускам, че това се е случило. След това към този момент беше елементарно да подредим обстоятелствата и да разкажем на хората цялата история ".

Големият въпрос за мен беше, разказвайки за това, дали няма да откажем хората да подаряват, голяма алтернатива - за вредата, която ще нанесе върху дарителството един подобен материал, добави Цънцарова. „ Трябва да пазим положителната воля и желанието на хората да оказват помощ. "

Огромният въпрос за мен от тази фондация останаха едни 5 милиона лв. - какво се случва с тези пари, дали те са стигнали до хората, които са имали потребност от тях - не знам, в умозаключение сподели Цънцарова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР