В предаването „Панорама по БНТ Ваня Григорова, каза че разломите

...
В предаването „Панорама по БНТ Ваня Григорова, каза че разломите
Коментари Харесай

Икономистът Ваня Григорова: Трябват спешни промени, така че българинът да се чувства на място в България

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Ваня Григорова, сподели че разломите към този момент са толкоз огромни, че се виждат доста ярки знаци на разкол вътре в общности, които би трябвало да са дружно. „ 2018 година едни инвалиди крещяха на други инвалиди. Това настървение даже вътре в една група, са предизвикани несъмнено от част от политическия хайлайф, само че това би трябвало да го преодолеем, в случай че се опитваме да запазим най-малко изцяло обществото ".

Вече има осъзнаване за това, че не може да продължаваме да сме страната с най-ниските заплати, налози, най-ниските пенсии, счита Григорова. „ Силно се надявам, че ще се създадат всичките тези промени, тъй че българинът да се усеща на мястото си в България, а не да си потегля ".

Имаме тежка рецесия в опазването на здравето, имаме рецесия в обезпечаването, а са нужни доста смели стъпки, с цел да се усъвършенства положението по тези тематики, добави Григорова. „ В западна Европа системите са солидарни, а ние тук разчитаме на щедрост, вместо на взаимност ".

Трябва да погледнем цивилизованите страни по какъв начин го вършат, а те го вършат, тъй като когато имаме най-изкривената данъчна система в Европейски Съюз, когато Европейска комисия ни го споделя с всеки годишен отчет, че данъчната ни система взима от по-бедните и остава повече средства на по-заможните, ние би трябвало просто да се вслушаме в това, неизвестно за какво политиците не го вършат, безапелационна е Григорова. „ По този метод няма по какъв начин да променим траекторията, по която сме поели. "

Относно пенсиите, политиците паднаха в личния си капан - даването на добавките към пенсиите, с цел да се понижи удара от рецесията от пандемията, първо, продължи прекомерно дълго, с цел да не се преизчислят пенсиите и те да станат малко по-високи в техния действителен размер. „ Многократно казахме, че тези добавки доста елементарно могат да бъдат взети и те бяха взети, само че след това партиите на смяната започнаха да се наддават и тези пари не станаха част от пенсиите. Сега се пробват тези пари да бъдат вътре в смяна на формулата. Именно по тази причина в този момент виждаме следващият случай, в който ръководещите се пробват да компенсират това закъснение, тъй като те им дадоха нереалистични упования ".

Солидарността не е рядка в България, само че останала на едно семейно-родово равнище, в умозаключение сподели Григорова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР