В предаването Панорама по БНТ Николай Денков, каза че пожелава

...
В предаването Панорама по БНТ Николай Денков, каза че пожелава
Коментари Харесай

Акад. Денков: Виждаме сигнали, че текущите оценки на правителството са добри

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Николай Денков, сподели че пожелава триумф на учениците в новата образователна година. „ Колкото до оценките, знаем че би трябвало другите да правят оценка. Днес падна европейския мониторинг, инфлацията е паднала до равнища от преди войната в Украйна. Така че виждаме сигнали, че настоящите оценки на държавното управление са положителни. Но в последна сметка значима е крайната оценка, дано забележим тя каква ще е ".

Не бих влизал в полемика с президента, премахването на механизма в голямата си част е заради това, което направи Народното събрание в предходната си сесия, добави Денков.

Преди три месеца се споделяше, че страната е в безпорядък, нямаше бюджет, само че всичко за тези три месеца се подреди - бюджетът се одобри, усилиха се заплатите, стартираха забавени поръчки, тъй че лека бавно всичко си потегля по естествения живот, който се чака, безапелационен е Денков.

На въпрос за какво България отстрани възбраната за украинско зърно, Денков отговори, че това е вярното в тази ситуация. „ Бяха спрени 4 зърнени култури. България не е имала проблем с три от тях. Ние имаме проблем само със слънчогледа и нерафинираното олио. Затова нашият метод беше, че би трябвало да забележим какъв е казусът на България, на характерно засегнатите производители и да защитим тях. Защо би трябвало да забраняваме импорт, за който в България няма проблем. Защо би трябвало да се съобразяваме единствено с настояванията на зърнопроизводителите, а това, което се разисква визира всеки един от нас. Не може да се чува единствено гледната точка на един съответен бранш, претенции, които не са съобразени по никакъв метод с обстоятелствата ".

Имам публично писмо от земеделските производители, че отхвърлят среща, което демонстрира доста ясно, че те желаят борба, а не съгласие, счита Денков. „ Цените сигурно доста бързо могат да се вдигнат нагоре. Това, което знаем, че инфлацията се въздейства от това какъв брой свободно работи пазарът. В момента, в който се постановат ограничаващи ограничения, позволявате на инфлацията изкуствено да тръгне нагоре. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР