В предаването „Панорама по БНТ Лена Бориславова, каза че няма

...
В предаването „Панорама по БНТ Лена Бориславова, каза че няма
Коментари Харесай

Лена Бориславова:България е суверена държава,която е направила своя избор да бъдечлен на НАТО

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Лена Бориславова, сподели че няма по-категорична позиция от тази, че България е суверена страна, която сама е направила своя избор да бъде член на НАТО и има право какви войски, по кое време и къде да минават през нейна територия. „ Позицията на държавното управление по отношение на настояването на Русия България да излезе от НАТО, бе обща, безапелационна и ясна ".

Новото в метода към РСМ е надграждането на разговора, който бе заледен сред двете страни в посока да се търсят общите ни черти, до момента в който не отстъпваме от позициите си, изясни Бориславова. „ РСМ би трябвало да удостовери, че няма никакви искания към българския географски регион, който попада в понятието Северна Македония. И те го вършат по метод, който е обвързващ - с вербална нота към Организация на обединените нации ".

Факт е, че сега имаме отворен разговор, факт е, че след 2 седмици ще имаме взаимно съвещание на нашето и македонското държавно управление, добави Бориславова. „ Относно това дали пътя на РСМ към Европа е отворен - ние ще се ръководим от резултатите. Оставам оптимист и имам вяра, че сме на прав път за метода, по който конструираме разговорът, който следва ".

Нашата четворна коалиция имаше тежката орис да се озове в ръководството на страната, в миг, в който никой не би завидял - световна рецесия с коронавирус, в енергийния бранш световна рецесия, изясни говорителката. „ Тези сфери са били занемарени, нямаме удобна предпоставки, с цел да можем бързо да ги преодолеем. "

По отношение на бюджета ще видите единогласие от всички членове на обединението, безапелационна е Бориславова. „ Румен Радев в качеството си на президент може да бъде и сътрудник на държавното управление, по този начин и негов коректив. "

Ние се опитваме да дадем предвидимост на българското общество по отношение на ръководството на коронавирус рецесията, добави още Бориславова. „ С огромна доза увереност управляваме процесите в страната ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР