В предаването Панорама по БНТ Крум Зарков, каза че от

...
В предаването Панорама по БНТ Крум Зарков, каза че от
Коментари Харесай

Крум Зарков: Коалицията е трудна, но тя се очакваше

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Крум Зарков, сподели че през цялото време, когато е встъпил в служба е знаел, че това е краткотрайно служебно държавно управление. „ Аз и моите сътрудници сме подготвени във всеки един миг да остъпим своите места на постоянно държавно управление. "

Коалицията е сложна, само че тя се очакваше, играчите взеха решение да се съберат, това е тяхно право, само че има два метода да се легитима това нещо, счита Зарков.

Българската политика познава по какъв начин хора, които се затрудняват да обяснят своите решения ги трансферират на някой различен, изясни Зарков нападките против Радев.

Един законопроект не се написа като поема, не се превежда като книга, той няма един създател, добави Зарков. „ По този закон за следствие на основния прокурор са работили доста хора. Аз съм доста задоволен от обстоятелството, че България най-накрая откри сили в своята политическа класа, с цел да може да смъкна това задължение, и да се заеме със идващите такива ".

Днес видяхме и другия образец - по този начин закон не се прави, разяснява Зарков отделянето на следствието от прокуратурата. „ Внесен и гласуван по този метод не може да не ни кара да мислим, че зад това има конюнктурни цели, а точно борбата по върховете на правосъдната власт. Така изработен закон, въпреки да има в него и положителни хрумвания, съгласно мен е безусловно незавършен. Простият прочит демонстрира, че там остават редица въпроси, които са неизяснени и едва ли ще проработи, едва ли ще извърши задачите на своите вносители ".

Такъв вид промени, направени по този метод, имат два пътя пред себе си - по-маловажният е този да останат единствено на хартия, а другият е, че единствено два часа, откакто направихме по този начин, че след 15-20 година прокуратурата към този момент има механизъм на надзор над основния прокурор, ние сътворяваме нещо друго, нещо редом, нещо неразбираемо, което може да се трансформира тъкмо в това, против което до през вчерашния ден се борихме, безапелационен е Зарков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР