В предаването Панорама по БНТ Димитър Главчев, каза че няма

...
В предаването Панорама по БНТ Димитър Главчев, каза че няма
Коментари Харесай

Служебният премиер: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Димитър Главчев, сподели че няма да предлага нов претендент за външен министър. „ Даниел Митов беше моят претендент. Това не е кастинг и аз не мога да ги изваждам от ръкава си. Той реши да се съобрази с президента, посочи и за какво се отдръпва. Аз нямам от кое място да диря нов претендент и нямам желание да предлагам различен. За българската външна политика освен това състояние, отговорност носи, този който не е издал декрет. "

„ Имаше поредност от събития, след които се стигна до тук. Иран нападна с дронове Израел. Още през нощта се чух с транспортния министър, с цел да се изпрати аероплан и да се изтеглят българи от Израел, изясни той. През цялото време не съумях да осъществя връзка с министър Димитров. В такава изключителна обстановка да не можеш да се свържеш със своя министър е неприемливо ", безапелационен е служебният министър председател.

Тези събития се случват в неделя - доста преди думите на Бойко Борисов на партийно събитие, посочи той.

" Аз заявих желанието си и показах характерността като политически уравновесена. Изключително мъчно е да се намерят хора, които не са политически обвързани за министри. В диалога си с Рюте той възкликна и сподели: От къде да намериш непартийни кандидатури. Помъчил съм се за този интервал, в който трябваше да показва кабинет, мисля, че съм се справил ", разясни той.

За работата със Стефан Димитров служебният министър председател съобщи: " Не мисля, че е рецесия в кабинета, той се употребява явно с доверието на президента Радев. Така или другояче се споделя, ме кабинета има друго въздействие ", разяснява още Главчев.

" На всичките министри няма по какъв начин да им ревизира биографиите ", уточни още Главчев и добави, че е мъчно да няма никой от кабинета, който да не е обвързван с ГЕРБ.

Случаят с Вътев е много по-различен, разясни той. Още при първия ни диалог той сподели, че има съмнения дали да поеме, защото има забележки към настоящите зам.-министри. Аз удовлетворих желанието му един от тях да бъде осбоводен, само че той отново остана с известни задръжки, в слачая на Вътев той предпомете да напусне, само че и мен не ме удовлетворяваше темпа.

Българска национална телевизия, „ Панорама "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР