В предаването Още от деня“ по БНТ Явор Гечев, каза ...

В предаването Още от деня“ по БНТ Явор Гечев, каза

Явор Гечев: Няма промяна на "Капитан Андреево" - всичко се извършва само от БАБХ

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Явор Гечев, сподели че до момента в който той е министър, „ Евролаб “ няма да упражнява активността по надзор на границата. БАБХ ще продължи да упражнява контрола.

Таксата е била платена в период, безапелационен бе министърът по мотив определението на Върховен административен съд, че невнесена правосъдна такса от 70 лв. оставя частната компания " Евролаб 2011 " на граничния пункт „ Капитан Андреево “.

Той напомни, че е отстранил шефа на БАБХ поради граничния надзор. „ Евролаб има помещение, в което има лаборатория, само че тя не работи. Ние имаме държавна лаборатория, която ще бъде ситуирана в други пространства. По отношение на държавния надзор, той ще се прави единствено от държавната лаборатория “, акцентира Гечев.

Най-вероятно ще има още каузи, само че те няма да трансформират нищо по повод на контрола на границата, закани се министърът на земеделието. Явор Гечев призна, че има напрежение по повод на „ Капитан Андреево “.

„ Същата опозиция има и по повод на „ златния мочур “. Още при предходния длъжностен кабинет, бях очевидец за повишение на контрола на „ Капитан Андреево “ персонално от президента. Ако се вземе решение за нещо друго от това страната да упражнява целия надзор, няма да е от служебния кабинет, а от някой различен “, акцентира той.

„ Не е елементарно да си длъжностен министър в кабинет, който няма поддръжка в Народно събрание. Само извънземни не кацнаха в този мандат. Нямате визия с какви рецесии сме се справили. Не съм поканен да остана в кабинета “, призна Явор Гечев.

„ Когато има рецесия, тя визира всичко. Имам самочувствието, че проблем с дървата сега няма. 30-километрова беше опашката от ТИР-ове на „ Капитан Андреево “ в първия ден на кабинета, завършихме стратегическия проект, имахме зациклил План за възобновяване и резистентност - чакаме 250 милиона лв. за земеделието. 1/3 от времето ми бе заето с рецесията на „ Капитан Андреево “. Войната в Украйна обърка доста неща. Търговските коридори и цените се трансформираха ужасно доста. Годината бе сложна и идната ще е сложна за производителите “, заключи земеделският министър.

Източник: cross.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg