В предаването Още от деня“ по БНТ Явор Гечев, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Явор Гечев, каза
Коментари Харесай

Явор Гечев: Няма промяна на "Капитан Андреево" - всичко се извършва само от БАБХ

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Явор Гечев, сподели че до момента в който той е министър, „ Евролаб “ няма да упражнява активността по надзор на границата. БАБХ ще продължи да упражнява контрола.

Таксата е била платена в период, безапелационен бе министърът във връзка определението на Върховен административен съд, че невнесена правосъдна такса от 70 лв. оставя частната компания " Евролаб 2011 " на граничния пункт „ Капитан Андреево “.

Той напомни, че е отстранил шефа на БАБХ поради граничния надзор. „ Евролаб има помещение, в което има лаборатория, само че тя не работи. Ние имаме държавна лаборатория, която ще бъде ситуирана в други пространства. По отношение на държавния надзор, той ще се прави единствено от държавната лаборатория “, акцентира Гечев.

Най-вероятно ще има още каузи, само че те няма да трансформират нищо във връзка с контрола на границата, закани се министърът на земеделието. Явор Гечев призна, че има напрежение във връзка с „ Капитан Андреево “.

„ Същата опозиция има и във връзка с „ златния мочур “. Още при предходния длъжностен кабинет, бях очевидец за повишение на контрола на „ Капитан Андреево “ персонално от президента. Ако се вземе решение за нещо друго от това страната да упражнява целия надзор, няма да е от служебния кабинет, а от някой различен “, акцентира той.

„ Не е елементарно да си длъжностен министър в кабинет, който няма поддръжка в Народно събрание. Само извънземни не кацнаха в този мандат. Нямате визия с какви рецесии сме се справили. Не съм поканен да остана в кабинета “, призна Явор Гечев.

„ Когато има рецесия, тя визира всичко. Имам самочувствието, че проблем с дървата сега няма. 30-километрова беше опашката от ТИР-ове на „ Капитан Андреево “ в първия ден на кабинета, завършихме стратегическия проект, имахме зациклил План за възобновяване и резистентност - чакаме 250 милиона лв. за земеделието. 1/3 от времето ми бе заето с рецесията на „ Капитан Андреево “. Войната в Украйна обърка доста неща. Търговските коридори и цените се трансформираха ужасно доста. Годината бе сложна и идната ще е сложна за производителите “, заключи земеделският министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР