В предаването Още от деня по БНТ Владислав Панев, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Владислав Панев, каза
Коментари Харесай

Владислав Панев: По-голямата конкуренция ще се отрази благоприятно върху цените

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Владислав Панев, сподели че и двата бранша, които през днешния ден стачкуват - земеделци и енергетици имат най-голяма потребност от промени. „ Визията на държавното управление и в двата бранша е тази, която би ги отвела до триумф. "

Начинът на субсидиране значи, че се субсидира главно зърнопроизводството, от това следва, че те нямат потребност от работна ръка и хората бягат, изясни Панев. „ От друга страна производството на плодове, на зеленчуци пада. И в случай че не променим метода на субсидиране, това ще продължи. Земеделците няма по какъв начин да приказват за смяна на субсидирането, тъй като то е в техен интерес, на зърнопроизводителите по-точно ".

Относно прекъсване на вноса на зърно от Украйна, съгласно него всичко това с Украйна няма да повлияе сензитивно на пазара в България, както не повлия и възбраната преди няколко месеца, счита Панев.

По-голямата конкуренция ще се отрази удобно върху цените, само че не чакаме фрапантно понижение, не чакаме фрапантно нахлуване на украински артикули, може би само олио, счита Панев. „ Методиката за систематизиране на земеделските дотации е най-политическият въпрос ".

Проблемът сега е, че цената на международните тържища е паднала, добави Панев. „ Дребните производители в действителност са в правото си да желаят отплата - реколтата е по-ниска тази година, цената на торовете са галактически. Техните разноски са били високи предходната година, а в този момент цената на пшеницата падна, тъй че това е действителен проблем ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР