В предаването Още от деня“ по БНТ Тома Биков каза,

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Тома Биков каза,
Коментари Харесай

Тома Биков: На различни позиции сме по основните теми с БСП

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Тома Биков сподели, че от 2 години насам освен не са отказвали каквито и да било срещи, а са желали такива, даже с обединения, с които сме политически съперници. „ Ще се отзовем на поканата на Българска социалистическа партия “.

„ За мен по-важното е какво ще се случва на тази среща. Ние организирахме много против преди два месеца, организирахме и гласоподаване. В Народно събрание се оформи едно болшинство. Лично за мен присъединяване в държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия и с цели, които те залагат, ми се коства много мъчно “, призна той.

„ Ние не сме се вторачили в това в кого е мандата. Определени стратегически цели на Българска социалистическа партия бихме подкрепили. По отношение на геополитическите тематики - не. Когато предложихме държавно управление на проф. Габровски, Българска социалистическа партия споделиха, че това държавно управление е на ГЕРБ и не биха го подкрепили. Това ми направи доста неприятно усещане “, разкри Биков.

„ Аферата Nexo има доста по-мащабни измерения, от това което знаем. Там има явни взаимоотношения от тази корпорация с българската политика. Друг проблем е дали Сметната палата е изследвала тези чиновници са давали всяка година дарения от 20 000 лв. и дали това са били бонуси, дадени за тази цел. Това е корпоративно финансиране на партия. Доскоро говорехме за обръчи от компании към партиите, в този момент – за обръчи от партии към компании. Деструктурира се цялата активност на Народното събрание “, изясни депутатът от ГЕРБ.

„ В тази обстановка възможностите за държавно управление не са огромни. Г-жа Нинова продължава със своите цели, които са разнообразни от нашите “, сподели още Тома Биков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР