В предаването Още от деня“ по БНТ Стефан Янев, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Стефан Янев, каза
Коментари Харесай

Янев: Въпросът с минималната заплата ще бъде решен при излъчване на редовно правителство

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Стефан Янев, сподели че колкото е по-висока минималната работна заплата, е по-добре. „ Но оттук насетне са разсъжденията какъв брой страната може да си разреши. Трябва ясна аргументация какви ще са приходите, с цел да бъде обезпечена тази минимална работна заплата. От дебата се получиха доста нюанси и пояснения и в действителност от една страна предлагането е за 850 лева, държавното управление предлага да е 770 лева Това е съобразено въз основата на планове. От друга страна се прави политическо говорене по отношение на нуждата това да се случи. Чудесно е, би трябвало да се случи, само че въпросът е по кое време да се случи и какво да включва тя. Дали да включва и добавките за прослужено време, рискови условия на труд, ексклузивен труд или това да бъде нейния таван. Въпросите са доста значими и те са свързани с това, че с изключение на като минимална работна заплата като инструмент за възнаграждение на нископлатена работа, тя е основата и на обществени заплащания “.

Бюджетът обаче не е разчетен за повдигане на тези обществени заплащания и в случай че в този момент врезе минималната работна заплата, ще сътвори опция на едни бъдещи компликации на постоянен кабинет, счита Янев. „ Накратко рецептата в този спор е съгласие сред партиите, лъчение на държавно управление и тогава въпросът с минималната работна заплрата ще бъде решен по най-хубавия метод “.

Освен общия диалог с Политическа партия, ние като парламентарна група на Български напредък, имахме двустранен диалог с Политическа партия, на който обсъдихме метода, по който те плануват да се развие процесът на приемане на мандата и съставяне на кабинет, тъй че тези диалози започнаха, добави Янев. „ Те не са толкоз политически, колкото характерна технология. Разговорите бяха с акад. Денков и с представители на Политическа партия. Тези диалози ще продължат и на следващия ден, и след Нова година, с цел да е ясно какво се чака от този вид взаимоотношение сред партиите в Народното събрание “.

Нашето виждане е, че съглашение за сформиране на държавно управление е небоходим, с цел да е ясно кой носи политическата отговорност, добави Янев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР