В предаването Още от деня по БНТ, снощи Александър Йоловски

...
В предаването Още от деня по БНТ, снощи Александър Йоловски
Коментари Харесай

Александър Йоловски: Прокуратурата все още разследва заплахите срещу мен

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия, нощес Александър Йоловски сподели, че прокуратурата към момента проверява заканите против него. „ Има доста тематики, които са изключително настоящи, в това число през призмите на бъдещите планове, които ще осъществя МЕУ. Има сериозен финансов запас, който следва да бъде харчен, тъй че тематиката е доста настояща.

За миналите 4 година на национално равнище има по този начин неречените секретни публични поръчки в осведомителните технологии, само че 52% от тях са разходнани от структурата, чииито правоприемник е моето министерство, тъй че това е извънредно необичайно, изясни Йоловски. „ Един от плановете, които следва да бъдат осъществени на стойност 130-150 милиона лв., там също се възнамерява секретно възлагане. Т.е. единствено с един план ще се доближи разходът за 4 година Давам просто един образец, който е назрял, защото свързването на всички общини към единната електронна съобщителна мрежа е на дневен ред да се случи. "

Не мога да вляза в елементи от следствието, само че моята политика в тази посока е задоволително ясна, безапелационен е Йоловски.

Със сигурност тематиките, които повдигам са част от проблемите на българското електронно ръководство, ние търсим успеваемост на разноските, а не го реализираме, тъй като стеснен кръг компании имат достъп. Много ясно би трябвало да спрат всички секретни поръчки що се касае до българското електронно ръководство, съобщи Йоловски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР