В предаването „Още от деня“ по БНТ проф. Радостина Александрова

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ проф. Радостина Александрова
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Коронавирусът ще остане с нас и трябва да сме готови да живеем с него

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия проф. Радостина Александрова сподели, че всяка коронавирус вълна си има лице и характерности, експертите съпоставят сегашната с първата вълна от Омикрон. Има данни, че се популяризира вирусът много по-успешно. Вероятно това се дължи на по-доброто му справяне с нашия имунен отговор.

Истината е, че този вирус ще остане с нас и би трябвало да сме подготвени да живеем с него. След две години и половина считам, че би трябвало да можем да се оправяме по-успешно ", разяснява още проф. Александрова.

Тя изрази мнение, че най-силното оръжие против вируса са имунизациите.

" Взимането на ограничения, стъпки, ограничавания, не е въпрос на инцидентно решение, би трябвало да бъде подхванато в тъкмо избран миг, тъй че да има смисъл и да донесе изгода. Вярвам, че би трябвало да вървим към интервал към който да можем да се оправяме с този вирус благодарение на науката и нейните достижения ", добави проф. Александрова.

" Важното е, когато не се усещаме добре, въпреки всичко да не контактуваме интензивно с хората към себе си, това се отнася за всяко едно време, освен по време на Ковид ", посъветва проф. Радостина Александрова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР