В предаването Още от деня“ по БНТ Николай Денков, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Николай Денков, каза
Коментари Харесай

Николай Денков: Моят призив към президента е да заровим томахавките

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Николай Денков, сподели че за него е било ясно, че от една страна някои партии си вършат предизборна акция. „ За други това е единственият метод да бъдат видяни. Това, което ние се опитваме, е да променим този звук, да зададем работен звук на това държавно управление “.

Най-спешно е да подготвим бюджета, ще изтеглим този бюджет, който е импортиран, в къси периоди ще подготвим нов вид и ще бъде импортиран в Народно събрание преди лятната почивка, изясни Денков. „ Друга незабавна задача е да бъдат формирани екипите. Днес бяхме сюрпризирани, че всички заместник-министри са били освободени. Това основава проблем. Ще би трябвало в доста къси периоди да успеем да сглобим всички екипи “.

Относно войната в Украйна, Денков сподели, че има решение на Народно събрание, тъй че ще оставим военният министър да огледа какво се е случвало, какви са непосредствените потребности от позиция на Европейски Съюз, на НАТО и тогава ще има информация. „ Аз чакам, че ще изпрати България военна помощ, не знам дали сме изпращали, дали не сме. Военният министър ще види какво би трябвало да се направи и по надлежния ред това да се случи. Няма нищо правилно в това, че ще бъдат изпращани бойци в Украйна. “

Въпросът със промяна на шефове на служби беше ясно пояснен тези дни, службите би трябвало да служат на България, това не значи, че ще има чистка, би трябвало да се огледа кой по какъв начин си прави работата и тези решения ще бъдат в границите на Народното събрание, добави Денков.

Всяка институция би трябвало да почита другата, аз няма да скрия, че съм отчаян от метода, по който подходи президента при връчването на мандата, той мина границите, счита Денков. „ Аз още веднъж приканвам всяка една институция да се отнася с почитание към другата институция и да се общ метод на битие, тъй че да можем да си вършим работата. Моят апел към президента персонално и към институцията е да заровим томахавките и да стартираме да работим дружно. Това, което стана със заместник-министрите през днешния ден това е бойкот на новото държавно управление “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР