В предаването Още от деня“ по БНТ Иван Демерджиев, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Иван Демерджиев, каза
Коментари Харесай

Демерджиев: 200 български граждани са били блокирани на граничните пунктове с РСМ

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Иван Демерджиев, сподели че Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " е доста добре структурирана и проведена. „ Имаме подготвеност да реагираме неотложно, в случай че ни застигне сходно злополучие “

" Имаме данни за един потърпевш българин, само че тя към момента не е доказана. Те желаеха спасители с 20 машини, 58 чиновници на дирекцията бяха заделени да заминат за Турция, те отпътуваха. Спасители от БЧК, дружно с пет подготвени кучета, отпътуват довечера за Турция. Уведомили сме ги за палатки, филантропични артикули и материали. Всичко, което бъде поискано, имаме подготвеност да осъществим. Можем да разтеглим помощта си. Очакваме да разберем какви са потребностите на турската страна ", добави той.

" Около 200 индивида бяха блокирани на техните пунктове. Това са 200 индивида, държани в така наречен " ничия земя ", които часове не са обработвани от граничните управляващи на РСМ. Причината - липса на политическа воля ", разяснява Демерджиев напрежението по границата на 4 февруари за честванията на Гоце Делчев.

Според него, желанието на Република Северна Македония да продължи по европейския и път, е единствено на думи, само че не и на дейности.

Не сме спрели да подаваме ръка за помощ към политиците в районен съд Македония, изясни Демерджиев. И сподели, че още предходната седмица е набелязал всички проблеми, които може да зародят при помена към Гоце Делчев. За страдание част от тях не били решени.

Предложих взаимно честване, само че в деня стана ясно, че няма да е по този начин, изясни още вицепремиерът. И сподели, че е предната вечер е вечерял с македонския си сътрудник. Не бил сюрпризиран, че честванията не са общи.

Тези похищения против български културни клубове, езикът на омразата, побоят над Християн Пендиков ще се трансфорат във вълна, в случай че не престанат, сподели още Демерджиев. И изясни, че България не е спънка РСМ да влезе в Европейски Съюз.

В сряда Демерджиев ще се срещне и с Християн Пендиков. Министерство на вътрешните работи ще му предложи отбрана, в случай че той реши да остане в България. Той получавал голям брой закани по интернет. Демерджиев ги предал на северномакедонските си сътрудници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР