В предаването „Още от деня по БНТ Христо Проданов, каза

...
В предаването „Още от деня по БНТ Христо Проданов, каза
Коментари Харесай

Министърът на туризма: От 1 април 40 лева за всеки хотелиер, който приеме бежанец

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Христо Проданов, сподели че плановете са за три месеца да могат да оказват помощ на хората, които бягат от войната и такова е решението на Министерски съвет, организираме по този начин, че парите да стигнат, които даваме на хотелиерите. „ Имаме основана организация по какъв начин тези места, които са регистрирани в туристическия указател, могат да аплайват за приемането на тези средства.

Всички лица, които са настанени в тези регистрирани места, би трябвало да записват хората, които са в техния обект в единната система за туристическа организация. Така че да има надзор, по който страната да наблюдава тези лица. Идеята е, защото всичко стана доста бързо, до 31 март всички, които имат потребност от протекция, да се записват, да им бъдат дадени съответните документи ".

Хората, които бягат най-вече от войната са майки с деца, изясни Проданов. „ Много е значимо транспарантното и тъкмо консумиране на тези средства. Правим го по най-бързия и елементарен метод да се записват лицата ".

Министерство на туризма главно ще дава отговор за настаняването в лицензираните места, плюс ще изплащаме сумите към това, което ни е показано като план от страна на хотелиерите, които са се съгласили да одобряват тези хора, съобщи Проданов.

Нашата концепция е за тези три месеца, за които имаме планувани пари, вършим редом платформа, работодателските организации заявяват, че могат да одобряват към 200 хиляди работни места, тъй че експресно и редом с настаняването, вършим и платформа, в която хората, които имат предпочитание да се открият за по-дълго време в България, да аплайват на тази платформа, добави Проданов.

Правителството прави всичко допустимо, с цел да компенсира бизнеса с цената на тока, съобщи Проданов. „ Постоянно мислим за отплата и подхващаме такива неща.

Наистина има отказани чартърни полети от Англия поради войната, която е наоколо до нас, изясни Проданов. „ Това ще окаже отрицателен резултат върху идния летен сезон у нас. Сериозно работим в други направления - Англия, Германия, прилежащите страни да притеглим туристи. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР