В предаването „Още от деня“ по БНТ Драгомир Заков, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Драгомир Заков, каза
Коментари Харесай

Драгомир Заков за военната помощ към Украйна: Не можем да изпратим нещо, което нямаме

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Драгомир Заков, сподели че тежкото решение е може би да променим метода, по който работим по модернизацията на българската войска. „ Осъзнаването на рецесията, в която се намираме сега е належащо бързо да сложим такива цели, че да имаме една боеготова войска със съответните боеготови единици, превъзмогване на зависимости и попълване на некомплекта в българската войска. “

9 целта имаме фактически, главният е за създаване на батальонна бойна група на Сухопътни войски, 3Д радарите – това са два от най-приоритетните плана, съобщи Заков. „ Ние по някои от плановете сме закъснели, само че това не значи, че би трябвало да спадне темпът на работа “.

Във Военновъздушни сили – тормозим положението на Военновъздушни сили, съобщи Заков. „ Ще се видят опциите с Полша за поддръжка на МиГ-29, само че тези благоприятни условия са мощно лимитирани “.

Кадровият проблем е голям, само че той е обвързван с модернизацията, счита Заков. „ Повишаването на заплатите не е единственият решителен фактор. Некомплектът е главно във войнишкия състав. Социалният пакет е един от значимите фактори, само че не е единствен “.

Помощ филантропична за Украйна имаме цялостен консенсус, безапелационен е Заков. „ България дава финансови средства по европейския инструмент за мир, това са 5 милиона лв., т.е. България взе участие. В Народното събрание към този момент има оферти за полемика по тематиката по отношение на доставката на оръжия и аз поздравявам тази полемика да се организира. По отношение на оръжието, ние самите се нуждаем от такова, ние не можем да изпратим нещо, което нямаме. Министърът на защитата е принципал само на „ Терем “, не сме принципал на военно-промишления комплекс в България “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР