В предаването Още от деня по БНТ Андрей Цеков, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Андрей Цеков, каза
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Всички налични ресурси на МРРБ и ВиК-Бургас, са мобилизирани

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Андрей Цеков, сподели че последната информация е, че обстановката е тревожна и сериозна. „ По отношение на вредите вследствие на това естествено злополучие, републиканските пътища имат затворени сектори на пътя сред Царево и Малко Търново, там има срутване на земна маса. По-сериозно е ситуацията на пътя сред Царево и Варвара, където има пропаднал мост. Този мост е единствената връзка с останалите обитаеми места - Варвара, Синеморец, Резово, Ахтопол. Разпоредихме незабавната доставка на железен понтонен мост, който пътува от Сливен към региона на бедствието, тъй че да се откри връзка с тези обитаеми места ".

Щети има и във водопроводната и канализационна система, канално-помпените станции са нарушени, има скъсани водопроводи, добави Цеков. „ Всички налични запаси на Министерство на регионалното развитие, ВиК-Бургас, всички са мобилизирани, на разположениеи са на спешния щаб ".

В региона има два микроязовира, които са общинска благосъстоятелност и те следено са изпуснати, съобщи министърът. „ Мисля, че няма съпричиняване вследствие на изпускането на тези язовири ".

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР