В предаването Още от деня“ по БНТ Андрей Гюров, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Андрей Гюров, каза
Коментари Харесай

Андрей Гюров: ГЕРБ се страхуват да официализират ДПС като техен партньор

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Андрей Гюров, сподели чe те не упорстват и не притискат никого, само изискват законът да бъде спазен. „ Много ясно е написано в Конституцията по кое време се внася бюджет. Рисковете, пред които сме изправени, са големи. Това не е удължение на бюджета, а на избрани ограничения, залегнали в бюджета. Следващата година ще забележим едно ограничаване на бюджетните разноски, а държавното управление няма да може да оперира със средства. Кабинетът ще влезе в хибернация през идната година. Това ще е голям риск за всички сфери. “

„ Изключително противоречиво е какви промени могат да се създадат по бюджета. В този бюджет няма никакви числа, а единствено дати – докога могат да се удължават избрани ограничения. Няма да имаме, а партиите ще би трябвало да внимават да не нарушат бюджетното салдо на страната “, предизвести той.

„ Много разнообразни сигнали се следят в Народното събрание. Има голямо напрежение. ГЕРБ се опасяват да извадят Движение за права и свободи от дрешника и да ги инициализират като техен сътрудник. Те към момента имат своите феодалните владения в страната. Големият залог са локалните избори. Не разбирам за какво Българска социалистическа партия реши да играе в тази игра и да върне партиите на статуквото на власт “, уточни Гюров.

„ Трябва да си кажем нещата такива, каквито са. Отиграният ход на Българска социалистическа партия с кодовете е безпочвена димка. Това бе доста ниска топка. Тази клевета се видя ясно от самите структури на Българска социалистическа партия. Те ще би трябвало да обяснят този ход на своите членове. Всички тематики, които се повдигат целят да уплашат хората и че няма смисъл да вземат участие в изборите, а също, да ги убедят, че всички са идентични. Въпреки всичко ние няма да се откажем и ще пазиме честността на вота. Хората не би трябвало да губят вяра, а да излязат да гласоподават и да защитят своето право “, съобщи Андрей Гюров във връзка подозренията за операция на машините за гласоподаване посредством кодове.

„ На всички е ясно какви игрички се играят и за какво. Министърът на правораздаването, който е от Българска социалистическа партия сподели, че още септември месец този код е бил възложен на Министерство на правораздаването и всички партии са били поканени да се срещнат с него “, напомни той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР