В предаването Още от деня“ по БНТ Андрей Гюров, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Андрей Гюров, каза
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Идеята на ДБ за ротационен председател не е най-оптималният вариант

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Андрей Гюров, сподели че ГЕРБ са влезнали в Народното събрание без проект, видя се, че те нямат повече от 103 гласа за избор на ръководител на Народно събрание. „ Ние дадохме благоприятни условия на Народното събрание да се концентрира върху личностните качества и мажоритарния избор. И по тази причина предложихме господин Минчев. Хората от площадите желаеха да видят човек като него, човек на новата политика “.

Ние желаеме да бъдем градивна съпротива, ние ясно обявихме кои са целите, по които да работим с всички, изясни Гюров. „ Видяхме, че претендентът на ГЕРБ няма болшинство. Ние дадохме опция на депутатите да се опитат да се консолидират към една персона. Това не стана, надлежно би трябвало да се търсят нови решения и благоприятни условия.

Държавността е значима и ние от позицията на втора парламентарна мощ вършим всичко допустимо, с цел да може този парламент да проработи, добави Гюров. „ Това, което виждаме е, че към този момент следващ парламент, ГЕРБ получават своите служебни гласове, които са съумели по някакъв метод да сложат под собствен надзор, само че в действителност не получават задоволителен мандат, с цел да бъдат в ръководството. Това единствено те не го схващат. “

Да, ние също изгубихме гласове като всяко държавно управление, което ръководи в една толкоз тежка рецесия. „ Важно е да кажем, че у гласоподавателите виждаме едно доближаване на позициите. Ние нямаме червени линии с гласоподавателите на ГЕРБ, на Движение за права и свободи, тъй като всички имат едни и същи тематики – а те са увеличене на приходите, непоклатимост на бизнеса, помощ за енергоносителите и правдивост през една дълбока правосъдна промяна “.

Има разновидности, в които можем да гледаме напред, само че значимо е да се означи, че гласуването за ръководител е акт на формиране на болшинство в този парламент, тъй че не може да очаквате от опозицията да поддържа водещия претендент на първата политическа мощ, съобщи Гюров. „ Утре в 9.15 на председателски съвет сме подготвени да обсъдим всевъзможни разновидности “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР