В предаването Лице в лице“ по бТВ Явор Гърдев, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Явор Гърдев, каза
Коментари Харесай

Явор Гърдев за скандала с Народния театър: Моята оставка също е депозирана

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Явор Гърдев, сподели че Оставката ми е подадена, дружно с тази на Захари Карабашлиев.

„ Тя има дата на годност след датата на премиерата, която ми следва. Моята оставка е ориентирана към това, че сега има токсична работна среда, която би трябвало да бъде преодоляна с някакво решение на тази рецесия. Аз бих предложил това да се реши с персонален жест от страна на госпожа Кръстева и може би от страна на господин Морфов “, добави той.

Гърдев поддържа решението на сътрудника си Карабашлиев да напусне Народния спектакъл, като означи, че изцяло схваща претекстовете му. Режисьорът изясни, че изписаното за Карабашлиев, че е член на партия, не е правилно. „ Беше създател на „ Да, България “, малко време по-късно напусна. Той се оказа в обстановка, в която беше разказан по този метод. Има доста значима зона на креативен суверенитет, в която това е доста обидно. То е нетактично “, изясни Явор Гърдев.

По думите му, точно фотографията на Велислава Кръстева с Ахмед Доган от деня на изборите през октомври е доразпалила и без друго към този момент съществуващото напрежение в Народния спектакъл. „ Г-жа Кръстева се оказа афектирана. Не мисля, че трябваше нещата да се случват по този метод. Оставката се желае от Александър Морфов заради нетактичния ход на Кръстева по време на изборите, който обвърза репутацията на Народния спектакъл със фотографията от изборите, с неща, които хвърлят подозрение “, уточни Гърдев.

Въпреки това, той счита, че случилото се е обратим развой. „ Аз съм за това, че хората имат право да вземат участие в политическия и професионалния живот. Но това е несъобразителен ход и породи това напрежение в театъра “, уточни още режисьорът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР