В предаването Лице в лице“ по бТВ Явор Божанков, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Явор Божанков, каза
Коментари Харесай

Божанков: Знаем какъв риск поемаме, но той си заслужава безспорно

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Явор Божанков, сподели че няма подозрение, че референдума на “Възраждане ” за еврото е единствено стъпка към изваждането на България от Европейския съюз.

“И по-устойчиви демокрации от България са падали в клопката на популизма ”, предизвести той.

Божанков счита, че в бъдеще Русия ще предприеме дейности, чиято цел е да “разклатят ” България и през нея и Европейски Съюз. По думите му Русия желае да забави войната до толкоз, че поддръжката за Украйна да бъде разколебана. “Държави като България са най-уязвими. Митрофанова непосредствено съобщи поддръжка за “Възраждане ” и Костадин Костадинов. Опитът да се забави приемането на правилника и да се стопира работата на Народното събрание е част от по-голям проект, въпреки да наподобява като скандал. Но в случай че няма устав, няма комисии. Ако няма комисии, няма законопроекти за Шенген, Еврозоната и правосъдна промяна. България няма да бъде призната в Шенген преди да реформираме правосъдната система. Шенген значи повече експорт, повече износ, повече доходи за държавния бюджет. Всички са съгласни, че това ще има директен резултат върху приходите на българите. ”, изясни националният представител. “Няма да подкрепим кабинет и мандат на ГЕРБ, само че имаме мандат за политики. Ако се откажем от диалог, значи да кажем Еврозоната, Шенген, правосъдна промяна - различен път ”, уточни Явор Божанков.

“В един миг ще намерим салдото да не слизаме до тяхното равнище, в случай че би трябвало и с

процедури и повече самообладание. Ще довършим правилника на следващия ден. Никой не е споделил, че ще е елементарно и никой не е очаквал да е елементарно ”, разяснява още депутатът.

По думите му, ПП-ДБ към момента не са обсъждали коя ще е номинацията им за ръководител на Правната комисия в Народното събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР