В предаването Лице в лице по БТВ Ваня Григорова, каза

...
В предаването Лице в лице по БТВ Ваня Григорова, каза
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Противоречива е оценката ми за досегашното управление на София

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Ваня Григорова, сподели че с нея са били провеждани диалози от разнообразни партии, освен от една партия. „ Форматите, които оферират, са напълно разнообразни. Не бих могла повече от това, че да, имам предложения от разнообразни партийни среди да съм претендент за кмет на София ".

„ Десните среди откриха общ претендент, разумно е левите среди да търсят свое общо лице, през което да се явят на локалните избори. Дали ще се обединят, дали лицето ще съм аз - това е въпрос на детайлни диалози ", добавя тя.

„ Смятам, че би трябвало да се организира друга обществена политика - такава към жителите и работещите в София. Не мога да кажа дали ще се съглася ", разясни още Григорова.

Противоречива е оценката ѝ за досегашното ръководство на София. Някои политики би трябвало да се продължат - да вземем за пример увеличение на местата в детските градини.

По мотив преместването на Паметника на Съветската войска, тя съобщи: „ Това е политическа заигравка, която не биваше да се случва. Това не е от решенията на СОС. Това е дъвка за политикани, това вършат някои към този момент оповестени претенденти. Против съм, паметникът би трябвало да си остане там. "

„ Васил Терзиев е конкурент на политиката, която считам, че би трябвало да се води. Той самият съобщи, че София би трябвало да бъде артикул, който е конкурентоспособен на европейския пазар. Аз не мисля, че столицата на България би трябвало да се смята за артикул. Това пазарно мислене - облагата в никакъв случай не е за всички ", безапелационна е тя.

„ През последните 2 години облагите са нарастнали от 27 на 47 милиарда лв.. Тези облаги си остават в частни ръце. Ролята на страната тук е обаче да преразпределя и да не оставя жителите да изпитват резултатите на рецесията, до момента в който някои се облагодетелстват от нея ", сподели още тя.

Тя акцентира, че в границите на НСТС би трябвало синдикатите най-малко да бъдат изслушани, „ без някой министър на финансите да се надвиква ". „ Асен Василев се опита да ме прекъсне и да наложи своята интерпретация ", съобщи тя.

„ МРЗ е главен индикатор на държавния бюджет. От нея зависят стотици хиляди жители. Редица специалности, експерти, зависят също от размера на минималната заплата. Затова споделяме, че е основен индикатор. Ке усилят майчинството - нещо, което трябваше служебното държавно управление да направи. Замразено е обаче компенсацията за безработица - тези хора са плащали осигуровки и се санкционират в този момент ", сподели тя.

„ Оправдаваме се, че няма средства, а отхвърлят да вземат средства оттова, откъдето би трябвало да се вземат. Максималният застрахователен приход не желаят да го пипнат. Не може да излезе сметката, когато оптималната пенсия е колкото оптималния застрахователен приход. Така се амнистират тлъстите приходи. Има хора, които получават по 100 000 лв. месечно, а заплащат осигуровки единствено на 3400 лева ", добави Григорова.

Тя изясни какво е дал отговор Асен Василев на тези нейни думи: „ Каза, че всичко е неистина, това не е правилно - такива експлоадирания нямат значение, когато числата демонстрират нещо друго. Заявката беше, че през бюджета са обезпечени средства за възнагражденията за медицинските сестри и лекарите, които са записани в груповия трудов контракт. Само че средствата за болнична помощ са редуцирани. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР