В предаването „Лице в лице“ по бТВ Цветлин Йовчев, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Цветлин Йовчев, каза
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Престъпността има полза от войната между МВР и Прокуратурата

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Цветлин Йовчев, сподели че има един дисонанс, едно противоречие с това, което беше заявено и това, което се получава по отношение на изтеклата информация, че ще бъдат назначени в някои министерства, някогашни сътрудници на Държавна сигурност. „ Но този въпрос продължава да се дъвче към този момент повече от 30 година “

Относно борбата сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, която сега се води, Йовчев показа, че една такава война сред институциите постоянно е нездравословна, изключително освен това систематизиране на функционалностите, което е заложено от законите. „ Министерство на вътрешните работи и ДАНС не са в положение нищо да създадат независимо без прокуратурата. В момента, в който се стигне до досъдебно произвеждане, оттова нататък основен е прокурорът. Така че една такава война не води до нищо положително. Трябва да се създадат нужните промени, тъй че това нещо да спре “.

В момента надали би могло единствено със законови промени да се реши казусът на по този начин наречената „ война сред институциите “, евентуално ще трябват и лични също, счита Йовчев. „ Смяната на една персона няма да реши сама по себе си казуса. Едно от нещата е институциите да имат по-засилен надзор върху тях “.

Спецсъдилищата би трябвало да бъдат реформирани, а дали би трябвало да има специализация на прокуратурата – би трябвало, само че не по този метод, съобщи Йовчев. „ Дали би трябвало да има профилиран съд? Според мен не. Трябва да се върви към специализация на избраните прокурори по типовете закононарушения. Човек, който няма знания, не е в положение да насочи вярно едно следствие “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР