В предаването Лице в лице по Бтв Трифон Вълков, каза

...
В предаването Лице в лице по Бтв Трифон Вълков, каза
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: За три години и половина в условията на пандемия, ние сме преминали през няколко сериозни вълни

В предаването „ Лице в лице " по Бтв Трифон Вълков, сподели че към момента няма всеобщо доказани случаи на грип, нито има оповестена грипна вълна. „ Ако има нарастване на респираторни вируси, то това се дължи на новите Коронавирус разновидности и нормалните вируси, които имаме в студените месеци. "

Инфекционистът разяснява разпространяването, признаците и лекуването на новите варианти на Коронавирус и дали се разграничават от грипните вируси.

Той акцентира, че за три години и половина в изискванията на пандемия, ние сме минали през няколко съществени талази. „ Това беше един неизразим опит за всяка здравна институция. Благодарение на това ние имаме опит и знанията да реагираме, диагностицираме и лекуваме Коронавирус ".

Д-р Вълков обърна особено внимание на новият „ Пирола " вид, който се счита за най-заразният до момента. „ Тестовете, които ние употребяваме и се употребяват у нас, отразяват в огромен % дали сме заболели или не ". По думите му разновидностите, които върлуват сега, сполучливо се улавят от тестванията.

Той уточни, че 7-дневната карантина за доказаните и лекуваните пациенти от Коронавирус, не е отменяна, както и 5 дни за контактните.

Според доктор Трифон Вълков антибиотиците са основани единствено и само за лекуване на инфекции. „ За лекуването на вирусни инфекции се употребяват противовирусни препарати. Да лекуваме вируси с антибиотици е все едно да хвърляме камъни против танк ", даде образец инфекционистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР