В предаването Лице в лице по БТВ Тома Томов, каза

...
В предаването Лице в лице по БТВ Тома Томов, каза
Коментари Харесай

Тома Томов: Оттук-нататък Израел влиза в бедствие, в буря

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Тома Томов, сподели че с нападението на „ Хамас " в Израел на процедура се торпилира американската политика за основаване на палестинска страна. „ И зад този удар на „ Хамас " по всяка възможност стои Иран, тъй като Иран е велика районна мощ, която към този момент изстрелва спътници и се опъна на Съединени американски щати. "

Той уточни, че на този спор би трябвало да се гледа по-мащабно, защото в него не са намесени единствено Израел и „ Хамас ", само че и доста други локални играчи, както и Велики сили.

Оттук-нататък Израел влиза в злополучие, в стихия. Има ясна геополитическа борба, в която са въвлечени Съединени американски щати, Китай, Иран, Египет, Турция, Израел... този спор няма да спре, единствено ще се разраства, добави Томов.

Той предвижда също по този начин, че поради военните дейности в Израел Вашингтон евентуално ще стартира да дава по-малко оръжия на Украйна за сметка на Израел.

Израел няма потребен ход, просто тъй като в Близкия изток в никакъв случай не е имало потребен ход. Имало е единствено война, война и война, означи в умозаключение журналистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР