В предаването Лице в лице“ по бТВ Татяна Дончева, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Татяна Дончева, каза
Коментари Харесай

Татяна Дончева: „Левицата“ не взима гласове от БСП, Нинова си въобразява

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Татяна Дончева, сподели че Левицата! се сътвори, тъй като явно лявото у нас не се мери с 9-те % поддръжка за Българска социалистическа партия. „ Многостотин хиляди души са непредставени. Кратко беше времето, с цел да се наложи марката, да ни припознаят като политически деятели на левицата, само че с времето и това ще стане.

„ Нека ние имаме 2%, дано да бяха други, в случай че не бяха социолозите, които през целия ден държаха левицата на 1,6%. това са остарели приоми, които са пробвани. Нека е ясно следното – операцията на данни е нещо, което не е проблем единствено на България. „ Левицата съществува “ за обезпечаване на политическо посланичество, въпреки стартът ѝ да го намират за непретенциозен “, разясни тя.

„ От всичко, което излезе от устата на Нинова, има едно правилно нещо – че Българска социалистическа партия ще бъде единственият представител на лявото в Народното събрание “, разяснява още тя.

„ Ние не взимаме гласове от Българска социалистическа партия, демонстрират изследванията. Не се занимаваме с Българска социалистическа партия, не се занимаваме с Корнелия Нинова – да ги приказва, съчинява, фантазира какво желае. Който желае да седи до нея, да седи докато желае, да си губи живота в каквото желае. Ние продължаваме напред – идната стъпка са локалните избори, ние сме подготвени за идната борба “, безапелационна е Дончева.

Тя разясни, че на процедура планът е стартирал след конгреса на Българска социалистическа партия: „ Ние за две седмици трябваше да организираме присъединяване в изборите, да организираме листите, да създадем програмка и да формулираме съществуването си. “

„ Нямаме път назад към Българска социалистическа партия. Подобен жанр може да отива на пастир с гега против овце. Ние сме били в Българска социалистическа партия 96-97 година. Имали сме против себе си Костов, Нинова е пристигнала най-малко 10 години след нас. Ние сме напуснали преди тя да стане какъвто и да е фактор в партията ", счита тя.

Дончева дефинира Нинова като „ приватизаторката на Костов “.

Тя акцентира, че няма да има коалиция с Българска социалистическа партия, когато тези хора са там и добави, че „ Левицата! “ с този старт, с непримиримост и самообладание може да се наложи като бранд с възходящи резултати.

„ Това, което съм сигурна, в духа на интригата, е че освен Българска социалистическа партия, а ГЕРБ и Политическа партия, и кръговете зад тях не желаеха „ Левицата! “ в Народното събрание. Тя не им би трябвало. Те могат да създадат настройка от 5 или 6 субекта, само че не могат да управляват „ Левицата! “, разясни тя.

На въпрос за това има ли вяра за постоянно държавно управление, тя разяснява: „ Мисията за устойчиво държавно управление е допустима единствено когато има съществени и градивни политици. Когато няма такива, даже да са с безусловно болшинство, те ще крушират на някой кратковременен месец. Това е казусът на българския политически живот. В Народното събрание – никаква експертиза, повтаря се по какъв начин има да се одобряват огромен лист със закони от ПВУ. Знаете ли какъв брой и какви са тези закони? Когато уважих, че вътре би трябвало да са сериозен набор закони за строителство и градоустройство, а не съм чувала за нито един, кой го написа, къде се намират тези закони, по кое време ще бъдат написани? Влязлото сега болшинство депутати не виждам кой би могъл да ги напише и одобри. Притеснявам се, че те могат а одобряват някакви закони с верни заглавия съгласно Плана, само че оттова нататък нямам концепция какво ще стане. “

Тя счита, че математическото събиране на 120 гласа не взема решение нищо.

„ За някого е проблем да няма постоянно държавно управление, за други е. Считам за допустима ГЕРБ и ПП-ДБ да бъдат натиснати да създадат държавно управление. Външните фактори ще ги натиснат. Това ще даде на външния фактор по-голяма сигурност, че в идващите месеци ще се одобряват тези външнополитически решения, които ги устройват – оръжия за Украйна и последващи дейности “, добави още Дончева.

Тя изрично съобщи, че „ Левицата “ е срещу оръжията за Украйна: „ Ние сме евроантлантическа групировка, само че по този въпрос сме безапелационни. Рисковете от разгаряне на военните дейности да интуитивно ясни и задоволително покрай границата ни. Вижте търговията със зърно. Двете страни би трябвало да бъдат натиснати за мирни договаряния. Разделянето на териториите и уреждането на този териториален пъзел е комплициран и би трябвало да се стигне до решение, което е взаимноприемливо. Ако не е – мирът ще бъде къс ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР