В предаването Лице в лице по БТВ, снощи Илия Проданов

...
В предаването Лице в лице по БТВ, снощи Илия Проданов
Коментари Харесай

Илия Проданов: Има какво да променим в нашето зърнопроизводство, така че да бъдем конкурентни

В предаването „ Лице в лице " по БТВ, нощес Илия Проданов сподели във връзка поръчката на бранша за митинг, която беше оттеглена след среща с премиера Денков, че преди седмица са изпратили писмо до институциите декларация с три съществени претенции.

Първото ни искане е обвързвано с неуредици в законовата база, в която липсват закон за аграрната камара, закон за кооперативи и така нататък Другото искане е по отношение на финасовата част - включване на бранш " Зърнопроизводство " във финасовата рамка, обвързвана с войната в Украйна. Искаме 20 лв. на декар, тъй като резултатите от войната са съществени. Третото ни искане е обвързвано с позиции на страната ни в Европа, които да пазят българското произвеждане, съобщи Проданов.

Има какво да променим в нашето произвеждане, тъй че да бъдем конкурентни. Трябва да имаме ниски цени за износа, уточни той.

Попитан дали от бранша са постигнали договрка с властта след вчерашната среща в Министерски съвет, ръководителят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите разяснява: " Не мога да кажа, че сме се договорили, тъй като не сме подписали нищо. Разбрахме се, че си даваме няколко дни за финансови разбори. Имаме планувана среща за идната седмица ".

Претенциите ни по отношение на украинското зърно са свързани с регламента, който да дефинира квоти. Ако страната желае украинскотото зърно да минава през страната ни, би трябвало да сътвори инфраструктура, каквато ние нямаме, сподели още Илия Проданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР